Sådan øges #GreenInvestering i EU

| Oktober 9, 2019
Vedvarende energi © Mikel Martinez De Osaba / 123RF / Den Europæiske Union - EPEU er opsat på at skubbe miljøvenlige projekter © Mikel Martinez De Osaba / 123RF / Den Europæiske Union - EP

Et skift til en mindre forurenende økonomi kræver betydelige investeringer. EU ønsker at tiltrække flere private penge, da offentlige midler er utilstrækkelige.

EU-investeringer

EU har brug for ca. 180 milliarder € et år med yderligere investeringer i energieffektivitet og vedvarende energi til reducere CO2-emissioner 40% med 2030. Endnu mere er nødvendigt for at opnå kulstofneutralitet af 2050.

Nogle investeringer i klima- og miljøprojekter kommer fra EU-budgettet. For eksempel ca. 20 % af 2019-budgettet på € 165.8bn er relateret til at tackle klimaændringer. Europa-Parlamentet ønsker at øge denne andel af budgettet til 30 %.

Hvordan tiltrækker EU private grønne investeringer?

Offentlige penge er ikke nok til det beløb, der er behov for grønne investeringer, og det er grunden til, at EU arbejder for at tiltrække private investeringer. Milliarder er allerede blevet mobiliseret gennem Europæiske Fond for strategiske investeringer og Den Europæiske Investeringsbank (EIB) -lån, og andelen af ​​penge, der er øremærket til klimaprojekter, er indstillet til Forøg.

EIB's rolle i finansieringen af ​​klimavenlig projekter er steget. I hende tale i Parlamentet i juli sagde Ursula von der Leyen, den kommende præsident for Europa-Kommissionen, at hun ville foreslå øge den yderligere ved at omdanne dele af EIB til Europas klimabank. Hvordan man får EIB mere involveret i grønne projekter vil være drøftet af MEPs onsdag 9 oktober.

Parlamentet og Rådet drøfter også nye regler om bæredygtig investering der ville fungere som en guide til investorer, virksomheder og beslutningstagere om, hvilke økonomiske aktiviteter og investeringer der skal betragtes som grøn.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Miljø, EU

Kommentarer er lukket.