EU-finansieret videnskabsmand blandt #NobelPrize vindere i #Medicine

| Oktober 9, 2019

Kommissionen er stolt af at meddele, at en af ​​dette års nobelprisvindere, Sir Peter J. Ratcliffe, havde modtaget EU-finansiering til sine forskningsprojekter. Sammen med William G. Kaelin Jr og Gregg L. Semenza er Sir Peter J. Ratcliffe blevet tildelt Nobelprisen i fysiologi eller medicin for 2019 for hans opdagelser af, hvordan celler føles og tilpasser sig ilttilgængelighed. Disse opdagelser baner vejen for nye måder at bekæmpe anæmi, kræft og andre sygdomme på.

Kommissionær for forskning, videnskab og innovation Carlos Moedas sagde: ”Jeg lykønsker William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe og Gregg L. Semenza med deres succes. Jeg er stolt af at sige, at EU-finansiering har støttet en af ​​dette års nobelprisvindere til at få indsigt i, hvordan celler tilpasser sig ændringer i iltniveauer, hvilket er nøglen til at bekæmpe et stort antal sygdomme, som vores samfund står overfor. ”

Sir Peter J. Ratcliffe, der repræsenterede University of Oxford, deltog i EU-finansieret EUROXY projekt, der var rettet mod iltfølsomme kaskader til nye kræftbehandlinger. Dette samarbejdsprojekt, der modtog € 8 millioner fra EU's sjette rammeprogram for videnskab og forskning (FP6), fokuserede på at identificere adaptive veje for kræftceller og forstyrre sådanne mekanismer som en måde at udrydde kræft. I 2008 blev Sir Peter J. Ratcliffe tildelt et avanceret tilskud på € 3 millioner fra Det Europæiske Forskningsråd sammen med Christopher J. Schofield for et projekt, der lykkedes at give en detaljeret strukturel og kemisk karakterisering af humane hydroxylaseenzymer og også ledet til udvikling af hæmmere af disse enzymer.

Modulering af, hvordan celler reagerer på hypoxi, kan i fremtiden være til terapeutisk brug ved iskæmisk sygdom og kræft. Mere information er tilgængelig online.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen

Kommentarer er lukket.