#Brexit - Erklæring fra David Sassoli, præsident for Europa-Parlamentet

| Oktober 9, 2019
Udsagn af David Sassoli (billedet), præsident for Europa-Parlamentet efter sit møde med den britiske premierminister Boris Johnson.

”Jeg har netop haft et møde med premierminister Johnson. Jeg kom her i det sikre håb om at høre forslag, der kunne føre forhandlinger videre. Jeg må dog bemærke, at der ikke er sket fremskridt.

”Som du ved kræver en aftale mellem EU og UK ikke kun en positiv meningsfuld afstemning af Underhuset, men også Europa-Parlamentets godkendelse.

”Det er derfor vigtigt, at den britiske premierminister hører direkte fra Europa-Parlamentet om sin tilgang til Brexit. Jeg er hr. Johnson taknemmelig for at have givet mig denne mulighed.

”Vores tilgang er meget ligetil. Vi mener, at en ordnet Brexit, Det Forenede Kongerige, der forlader en aftale, er langt det bedste resultat. Den aftale, som vi mente var aftalt med Det Forenede Kongerige sidste år, var en tekst, som Parlamentet kunne have støttet. Den løste alle problemerne i forbindelse med Det Forenede Kongeriges tilbagetrækning fra EU. Det gav sikkerhed for borgere og virksomheder. Det så frem til et tæt fremtidig forhold mellem EU og UK. I øjeblikket er det stadig den bedst mulige aftale.

”Som jeg forklarede hr. Johnson, vil parlamentet ikke acceptere en aftale til nogen pris. Vi vil ikke acceptere en aftale, der undergraver aftalen om langfredag ​​og fredsprocessen eller kompromittere integriteten af ​​vores indre marked. Dette gjorde vi klart i vores beslutning, der blev vedtaget med et stort flertal i september.

”Vi har undersøgt de britiske forslag om at erstatte den oprindelige backstop, og vores svar er, at dette er langt fra noget, som Parlamentet kunne enes om. Derudover kan de ikke med det samme betjenes.

”Jeg ved, at forhandlingerne fortsætter, og Parlamentet gennem sin Brexit-styregruppe holdes fuldt ud underrettet af Michel Barnier om fremskridtene med disse forhandlinger.

”Der er to alternativer til en aftale på dette tidspunkt: forlængelse eller ingen aftale.

”I forlængelse heraf er Parlamentet åbent for denne mulighed, hvis der er en god grund eller formål med dette. Men at anmode om en forlængelse er et anliggende for Det Forenede Kongerige, og det er ikke min plads at kommentere de politiske kontroverser eller juridiske spørgsmål, der drøftes i Det Forenede Kongerige.

”Hvad angår ingen aftale, er vi meget tydelige på, at dette ville være et meget negativt resultat. Det vil skade begge parter økonomisk, især Det Forenede Kongerige. Det vil have meget alvorlige konsekvenser på øen Irland. Det vil øge usikkerheden for erhvervslivet og frem for alt for borgerne. "No deal" ville helt klart være den britiske regerings ansvar.

”På borgerne vil vi fortsætte med at sikre, at deres rettigheder i alle scenarier er beskyttet.

”Jeg håber, at der kan undgås et no-deal-resultat, men hvis ikke, har EU truffet de nødvendige foranstaltninger for at forberede sig på dette resultat.

”Jeg fortsætter med at sætte min tro på god fornuft og ansvar, men blandt venner kræver pligt, at vi fortæller hinanden sandheden.

"Tak skal du have."

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, Konservative Folkeparti, EU, Europa-Parlamentet, UK

Kommentarer er lukket.