#TotalitarianRegimes - Europa skal huske sin fortid for at opbygge sin fremtid

| September 20, 2019
25 Maj skal oprettes som den internationale dag for helte i kampen mod totalitarisme. Alle former for benægtelse af Holocaust skal modvirkes, hadudtalelse og vold fordømmes. Analyse af konsekvenserne af totalitære regimer, der skal inkluderes i skolernes læseplaner og lærebøger.

På 80-årsdagen for starten af ​​den anden verdenskrig insisterer Parlamentet på vigtigheden af ​​at huske Europas tragiske fortid for at beskytte Europas fremtid.

Europa-Parlamentet hyldede ofrene for stalinisme, nazisme og andre totalitære og autoritære regimer i en beslutning, der blev vedtaget torsdag af 535-stemmer til fordel, 66 imod og 52-hverken / eller.

80 år efter den nazi-sovjetiske traktat (kaldet Molotov-Ribbentrop-pakten) opfordrer MEP'erne til en "fælles kultur for erindring" som en måde at fremme europæernes modstandsdygtighed over for moderne trusler mod demokrati. De husker, at europæisk integration fra starten har været et svar på lidelserne, der er forårsaget af to verdenskrig, og bygget som en model for fred og forsoning, der er baseret på de værdier, der er fælles for alle medlemslande. Den Europæiske Union er derfor især ansvarlig for at beskytte demokratiet, respekten for menneskerettighederne og retsstatsprincippet - siger de.

Parlamentet ønsker, at medlemslandene, især blandt den yngre generation, skal fremme uddannelse om vores fælles europæiske historie ved at inkludere historie og analyse af konsekvenserne af totalitære regimer i læseplanerne og lærebøgerne for alle skoler i EU. MEP'erne foreslår at oprette 25 maj som International dag for helte i kampen mod totalitarisme (årsdagen for henrettelsen af ​​Auschwitz-helten Rotamaster Witold Pilecki) for at give fremtidige generationer et "klart eksempel på den rigtige holdning at tage i ansigtet af truslen om totalitær slaveri ”.

MEP'erne udtrykker bekymring over bestræbelserne fra den nuværende russiske ledelse til at skylle forbrydelser begået af det sovjetiske totalitære regime og ser dem som en "farlig komponent i den informationskrig, der føres mod det demokratiske Europa". De fordømmer også ekstremistiske og fremmedhadlige politiske kræfter i Europa for at fordreje historiske fakta og anvende symbolikken og retorikken for totalitær propaganda, herunder racisme, antisemitisme og had mod seksuelle og andre mindretal. Parlamentet opfordrer medlemslandene til at modvirke hadudtalelse og vold i offentlige rum og online og især at fordømme og modvirke alle former for benægtelse af Holocaust.

Mere information

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet

Kommentarer er lukket.