Følg os

EU

Farlig tænkning, der truer #EUASEAN handelsaftale

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Farlig videnskabelig tænkning kan bringe en EU-aftale med sin tredjestørste handelspartner - Association of South East Asian Nations (ASEAN) i fare. Værre er det, at det kan øge klimaændringerne, der vil have en betydelig indflydelse på kommende generationer. Anerkendelse af nye videnskabelige undersøgelser kunne reducere skovrydning, der driver klimaændringerne. Imidlertid er EU på nuværende tidspunkt forpligtet til en politik om at se palmolie-biobrændstoffer som et problem - ikke en løsning på dets biobrændstof-onde, skriver Nik Nazmi, MP i Malaysia (billedet nedenfor).

Den Europæiske Union og ASEAN-diplomater har arbejdet intenst i over et årti med en handelsaftale. En sådan aftale ville give en samlet befolkning på over 1.1 milliarder mennesker vigtige økonomiske, miljømæssige og sociale fordele. Disse planer tog endnu et skridt frem i juni med aftalen om en ny handelsaftale mellem EU og Vietnam og en aftale med Singapore tidligere på året. Da EU arbejder for en bredere aftale med ASEAN, er en uoverensstemmelse om palmeolien stadig et vigtigt stickpoint.

Som parlamentsmedlem for Malaysia, den tredjestørste økonomi i ASEAN, støtter jeg målet om en frihandelsaftale, som kommer os alle til gode. Men i dag har EU vedtaget en fjendtlighed over for palmeolie som en kilde til biobrændstof, der har forkert repræsenteret de faktiske miljøindsatser i dette spørgsmål. Landbrugsinvestorer med meget at vinde har støttet denne forvrængede videnskab med meget at vinde, hvis EU opfylder sine biobrændstofmandater fra raps og sojabønner.

reklame

Der er ingen tvivl om, at skove spiller en stabiliserende rolle med hensyn til vores klima. Undersøgelser har imidlertid vist, at en tilbagetog fra palme brændstof vil drive skovrydning over hele kloden. Det skyldes, at rapsolie og sojabønneproduktion skal øges for at opfylde EU's biobrændstofmandater.

Disse alternative afgrøder kræver endnu mere jord (faktisk fire eller ti gange mere afhængigt af lokale forhold) ifølge en rapport fra Den Internationale Union for Bevaring af Natur (IUCN). Sådanne fund strækker sig faktisk flere år tilbage.

Skovrydning forårsaget af produktion af oksekød og sojabønner (primært i Latinamerika) tegner sig for godt over halvdelen af ​​kulstofemissioner fra skovrydning på verdensplan - ifølge en undersøgelse fra Global Environmental Change, der blev frigivet sidste år.

reklame

I Malaysia er vi dybt bekymrede over spørgsmålet om skovrydning og har mandat, at 50% af vores landmasse skal forblive under skovdækning. Nogle i den nuværende regering, herunder mig selv, presser på for yderligere mandater til at begrænse områder med palmeolieproduktion.

I stedet for at smække døren til palmeolie har regulering af industrien en bedre chance for at lykkes, hvis EU og ASEAN samarbejder. EU bør droppe sin direkte modstand mod palmeolie og i stedet samarbejde med ASEAN for at finde lovgivningsmæssige løsninger på eksisterende spørgsmål. En sådan løsning vil have en betydelig indflydelse på den globale kamp mod klimaforandringer. En, som vores børnebørn måske takker os for.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending