Følg os

EU

#Trump dæmper Macron-optimisme på #Iran-samtaler

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den amerikanske præsident Donald Trump syntes at fjerne den franske indsats for at mægle med Iran søndag (25. august) og sagde, at mens han var glad for, at præsident Emmanuel Macron nåede ud til Teheran for at afbøde spændinger, ville han fortsætte med sine egne initiativer, skriver Jeff Mason og Michel Rose.

Europæiske ledere har kæmpet for at nedbryde brygningskonfrontationen mellem Iran og USA, siden Trump trak sit land ud af Irans internationalt mæglede atomaftale i 2015 og genindførte sanktioner mod den iranske økonomi.

Macron, der har skubbet mæglingsbestræbelser i de seneste uger for at undgå en yderligere forværring i regionen, havde fortalt LCI-tv, at G7 havde aftalt en fælles aktion mod Iran.

Det franske formandskab sagde, at G7-ledere endda var enige om, at Macron skulle føre forhandlinger og videregive beskeder til Iran, efter at de drøftede spørgsmålet under middagen på et topmøde i det sydvestlige Frankrig lørdag aften.

reklame

Imidlertid skubbede Trump, der har skubbet en maksimal prespolitik mod Iran, tilbage.

På spørgsmålet om, hvorvidt han havde underskrevet en erklæring, som Macron agter at give på vegne af G7 om Iran, sagde Trump: ”Jeg har ikke drøftet dette. Nej, det har jeg ikke, ”fortalte han journalister og tilføjede, at Macron og Japans premierminister Shinzo Abe var fri til at tale med Iran.

”Vi gør vores egen rækkevidde, men du ved, jeg kan ikke forhindre folk i at tale. Hvis de vil tale, kan de tale. ”

reklame

Macron, der har taget føringen til at afbøde spændinger i frygt for, at et sammenbrud af atomaftalen kan sætte fyr i Mellemøsten, mødte den iranske udenrigsminister Mohammad Javad Zarif fredag. Målet var at drøfte forslag, der kunne lette krisen, herunder ideen om at reducere nogle amerikanske sanktioner eller give Iran en økonomisk kompensationsmekanisme.

Macron syntes at komme tilbage på sit eget holds kommentarer senere og sagde, at der ikke var noget formelt mandat fra G7-lederne til at sende en besked til Iran.

Macron fremhævede, hvor vanskeligt enighed om konkrete tiltag mellem allierede er, og sagde, at ledernes synspunkter var gået sammen om ikke at ønske, at Iran erhverver en atombombe og sikre fred og sikkerhed i Mellemøsten.

Han skulle diskutere disse ideer med Trump på sidelinjen af ​​G7, som også omfatter Storbritannien, Tyskland, Italien, Canada, Japan og EU.

”Alle ønsker at undgå en konflikt, Donald Trump var yderst klar på det punkt,” sagde Macron til LCI.

”Vi er nødt til at fortsætte med at tage initiativer, og i de kommende uger er der på den ene side ikke flere iranske beslutninger, der modsiger dette mål, og at vi åbner nye forhandlinger,” sagde Macron uden at give detaljer.

Som svar på de hårdere amerikanske sanktioner og hvad det siger er de europæiske magters manglende evne til at deltage i aftalen - Frankrig, Storbritannien og Tyskland, til at kompensere det for dets mistede olieindtægter, har Teheran reageret med en række træk, herunder tilbagetrækning fra nogle af sine forpligtelser til at begrænse dets nukleare aktivitet i henhold til aftalen.

De Forenede Stater har ikke givet nogen indikation for, at de vil lette sanktionerne, og det er uklart, hvilken form for kompensationsmekanisme Macron ønsker at tilbyde Iran, da det på nuværende tidspunkt er en foreslået handelskanal til humanitær udveksling af fødevarer og Iran, der stadig ikke fungerer.

Macron har også sagt, at til gengæld for eventuelle indrømmelser ville han forvente, at Iran fuldt ud overholder atomaftalen, og at Iran deltager i nye forhandlinger, der inkluderer dets ballistiske missilprogram og regionale aktiviteter.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending