Et års jubilæum for #Greece med succes afsluttet stabilitetsstøtteprogram

| August 21, 2019

20 August markerede et år siden Grækenland med succes afsluttede sit europæiske stabilitetsmekanismes (ESM) stabilitetsstøtteprogram. Det 3-årige stabilitetsstøtteprogram tog en koordineret tilgang til at tackle mangeårige og dybt forankrede strukturelle spørgsmål, der bidrog til, at Grækenland oplevede en økonomisk krise og mistede adgangen til de finansielle markeder.

I alt ydet Grækenlands europæiske partnere lån på 61.9 mia. EUR til gengæld for de græske myndigheder, der gennemførte en omfattende reformpakke. Når disse reformer er samlet, har de lagt grundlaget for en økonomisk genopretning og skabt de grundlæggende betingelser, der er nødvendige for vedvarende vækst, jobskabelse og sunde offentlige finanser. Indikatorer bekræfter, at selvom der stadig skal udføres arbejde, leveres de bestræbelser, der er påtagelige.

F.eks. Faldt ledigheden til 17.6% i april 2019. Selvom dette stadig er en uacceptabelt høj rente, er det første gang, denne indikator er faldet til under 18% siden juli 2011 og er nede fra et højdepunkt på 27.9% i juli 2013. Det er fortsat vigtigt, at de græske myndigheder fortsat fokuserer på fuldt ud at tackle de sociale og økonomiske konsekvenser af kriseårene. Grækenland kan stole på Europa-Kommissionens støtte i denne indsats.

Landet er nu fuldt integreret i det europæiske halvår, og den fortsatte levering af aftalte reformer overvåges under den forbedrede overvågningsramme. Euro- og socialdialog og finansiel stabilitet, finansielle tjenester og kapitalmarkedsunions vicepræsident Valdis Dombrovskis sagde: ”For et år siden afsluttede Grækenland sit ESM-stabilitetsstøtteprogram for at genoprette finansiel stabilitet og fremme vækst og jobskabelse. Grækenlands økonomi har draget fordel af reformer og øget tillid. Væksten er stabil, arbejdsløsheden falder, og de offentlige finanser er forbedret. Det er vigtigt at bygge videre på disse resultater ved at fortsætte på den måde, der er ansvarlige finanspolitikker og strukturreformer på, herunder dem, der sigter mod at styrke den græske finansielle sektor. ”

Økonomi- og finansanliggender, skat og toldkommissionær Pierre Moscovici sagde: ”Grækenland er nået langt siden afsluttet sit stabilitetsstøtteprogram for et år siden. Økonomiske data viser positive tegn, hvilket tyder på, at indsatsen fortsat vil bære frugt for et samfund, der har oplevet en stor modgang. Imidlertid er der stadig udfordringer og viljen til at engagere sig aktivt i færdiggørelsen af ​​reformen - og til at arbejde tæt sammen med europæiske partnere - vil være afgørende for at støtte stabilitet, vækst, jobskabelse og et bedre socialt velfærdssystem i måneder og år til komme. Det er vigtigt, at alle offentlige og private aktører samarbejder for at sikre og opretholde en bedre fremtid for det græske folk. Europa-Kommissionen vil forblive ved Grækenlands side og støtte sin centrale rolle som medlem af Den Europæiske Union og eurozonen. ”

Flere detaljer om stabilitetsstøtteprogrammet er tilgængelige her. Et faktablad om Grækenlands vigtigste økonomiske indikatorer er tilgængeligt her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Grækenland

Kommentarer er lukket.