Slut med os

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

DEL:

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

reklame

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame
Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

Civilretlig organisation #NewEuropeans at modtage #SchwarzkopfEuropeAward i Berlin

Udgivet

on

Borgerrettighedsorganisationen Nye europæere har vundet den prestigefyldte Schwarzkopf Europe Award efter en online meningsmåling blandt 18 til 35-årige i hele EU.

Nye europæere modtager prisen ved en ceremoni i Berlin i dag (3. juni) - prisen overrækkes af den tidligere Europa-Parlamentets præsident Martin Schulz, selv en tidligere modtager af prisen.

Det er kun anden gang i prisen for prisen, at den er vundet af en organisation. Sidste år blev prisen vundet af konkurrencekommissæren Margrethe Vestager.

Kortlisten til prisen inkluderede den italienske journalist Roberto Saviano og den rumænske anklager Laura Codruta Kövesi.

Nye europæere blev udvalgt på grund af deres kampagne for et EU Green Card til at afskærme EU-borgernes rettigheder og status i Storbritannien og briterne i Europa efter Brexit.

Når vi talte om prisen, sagde grundlægger af nye europæere Roger Casale: ”Vi er begejstrede for at modtage denne pris, der kommer på et tidspunkt, hvor flere og flere mennesker taler om behovet for, at borgerne tager ejerskab af Europas fremtid.

”Vores Green Card-forslag fangede fantasien, men hvad der virkelig er vigtigt for os er, at civilsamfundets rolle er blevet anerkendt.

"Vi er en af ​​mange organisationer i Europa, der dagligt arbejder for at beskytte borgerrettigheder og sikre, at det europæiske projekt lever op til sine idealer."

Stiftet i London i 2013 af tidligere Labour MP Roger Casale, er nye europæere nu aktive i flere EU-medlemsstater fra sin base i Bruxelles.

Organisationen kæmper for EU-borgernes rettigheder og arbejder for et borgernes Europa: "Vi ønsker et borgernes Europa - af lighed, mangfoldighed og social retfærdighed, forankret i menneskerettighederne," tilføjede Casale.

Nye europæere har ført kampagnen for ensidige garantier for EU-borgere i Storbritannien og briterne i Europa og arbejder i øjeblikket sammen med Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet for at undersøge, at mobil EU-borgere fraskriver sig fra det europæiske parlamentsvalg 2019.

Omfattende meddelelser om støtte er blevet modtaget fra organisationer i hele EU.

Alliance4Europe administrerende direktør Sonja Stuchtey sagde: ”Det er vores fælles europæiske hjem, som vi bygger som civilsamfundsgrupper - især når politikens stemmer ser ud til at savne behovene og begærene.

"Tak, nye europæere, for at give udtryk for behovene hos europæiske borgere, der tror på den fælles drøm om et Europa, der er forenet i mangfoldighed."

István Hegedūs, formand for det ungarske europasamfund, sagde: "Dine igangværende kampagner er meget opmuntrende for mange af os i Ungarn, der i øjeblikket føler det stigende pres forårsaget af en illiberal og anti-europæisk regering."

Rocio Santos, medstifter og bestyrelsesmedlem for Europeistas sagde: "Vi er især stolte af at have mødt nye europæere på denne fælles vej og dele nogle initiativer som #EUDayInitiative til at gøre Europadagen til en ferie i hele EU som en symbol på vores fagforening. "

Europa United-chefredaktør Ken Sweeney sagde: ”Når vi bevæger os ind i en vigtig periode i Europas historie, er det nu mere end nogensinde, at der findes organisationer som nye europæere for at holde Europas interessenter, både offentlige og private ansvarlig."

Prisuddelingen deltager i et inviteret publikum af studerende, tænketanke, repræsentanter for civilsamfundet samt politikere og diplomater.

Arrangementet arrangeres af André Schmitz-Schwarzkopf, formand for bestyrelsen for Schwarzkopf Foundation og Richard Kühnel.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending