# Ulovligt - EU fordømmer israelere tildeling af yderligere 2,000-boligenheder på den besatte Vestbredden

| August 8, 2019

Israelske myndigheder har godkendt fremme af langt over 2.000-boligenheder i ulovlige bosættelser på den besatte Vestbred. Den Europæiske Unions holdning til israelsk bosættelsespolitik på det besatte palæstinensiske område er klar og forbliver uændret: al bosættelsesaktivitet er ulovlig i henhold til international lov, og den udhuler levedygtigheden af ​​to-statsløsningen og udsigterne til en varig fred.

Godkendelsen af ​​715-boligenheder for palæstinensere i område C blev annonceret i det sidste uge af det israelske kabinet. Den palæstinensiske befolkning, der bor i område C, står fortsat over for gentagne konfiskationer, nedrivninger, forskydninger og landekspropriering, mens næsten alle deres indsendte masterplaner og byggetilladelser til palæstinensisk udvikling stadig ikke er godkendt.

EU forventer, at de israelske myndigheder fuldt ud skal overholde deres forpligtelser som besættelsesmagt i henhold til international humanitær lov og at ophøre med politikken for bygning og udvidelse af bosættelser, udpegning af jord til eksklusiv israelsk brug og for at nægte palæstinensisk udvikling. EU vil fortsat støtte en genoptagelse af en meningsfuld proces mod en forhandlet to-statsløsning, den eneste realistiske og levedygtige måde at opfylde begge parters legitime ambitioner.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, israel, Palæstinensiske Myndighed (PA)

Kommentarer er lukket.