#Israel - Kommissionen fordømmer nedrivning af palæstinensiske hjem i Sur Baher

| Juli 22, 2019

EU's talsmand for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik / europæisk naboskabspolitik og udvidelsesforhandlinger udstedte Maja Kocijancic en erklæring efter den ulovlige ødelæggelse af palæstinensiske hjem i Sur Baher.

"Israels myndigheder har videreført nedrivningen af ​​10 palæstinensiske bygninger, der indeholder nogle 70 lejligheder i Wadi al Hummus, en del af Sur Baher-kvarteret i det besatte Øst Jerusalem. Størstedelen af ​​bygningerne er beliggende i Vestbredden A og B, hvor alle civile spørgsmål ifølge Oslo-aftalen er underlagt den palæstinensiske myndighed.

"Israels bosættelsespolitik, herunder handlinger i den sammenhæng, som f.eks. Tvungen overførsel, udsættelse, nedrivning og konfiskation af boliger, er ulovlig i henhold til folkeretten. I overensstemmelse med EU's langvarige stilling forventer vi, at de israelske myndigheder straks stopper de igangværende nedrivninger.

"Fortsættelsen af ​​denne politik undergraver levedygtigheden af ​​den tostatsløsning og udsigten til en varig fred og alvorligt risikerer muligheden for, at Jerusalem tjener som de fremtidige hovedstad i begge stater."

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, israel, Palæstinensiske Myndighed (PA)

Kommentarer er lukket.