Parlamentsmedlemmer tilbage planlægger at forhindre en no-deal #Brexit push

| Juli 11, 2019

Britiske lovgivere tirsdag (9 juli) godkendte snævert en foranstaltning, der kunne gøre det sværere for den næste premierminister at tvinge gennem en ikke-aftale Brexit ved at suspendere parlamentet, selv om flytningen stoppede uden for en direkte blok, skriver William James.

Boris Johnson, favoritten til at overtage som konservativ partileder og drive Storbritanniens afgang fra EU, har hævdet, at landet skulle forlade EU på 31 oktober, selv om der ikke var aftalt nogen formel overgangsaftale.

Dette har rejst spekulationer om, at Johnson kunne suspendere parlamentet for at forhindre lovgivere, hvoraf flertallet har udtrykt deres modstand mod en no-deal Brexit, fra at imødegå sin "do or die" exit plan.

På tirsdag stemte lovgivere 294-293 til fordel for en ændring af lovgivningen, der passerer gennem parlamentet, hvilket ville kræve, at ministre skal fremlægge to uger rapporter om fremskridt hen imod genoprettelse af Nordirlands sammenbrudte leder.

Dette kunne komplicere ethvert forsøg på at suspendere parlamentet senere i året som en måde at forhindre lovgivere i at forsøge at bære en no-deal Brexit på oktober 31. Supplerende foranstaltninger til styrkelse af planen blev afvist.

Ikke desto mindre håber de, der håber at stoppe en ikke-aftale, at deres plan kunne kræve, at parlamentet skulle være i møde i løbet af Brexit-dagen, hvilket komplicerer ethvert bud fra Storbritanniens nye premierminister om at "prorogue" - eller suspendere - lovgiveren.

"Jeg indrømmer frit, at et af formålene bag disse ændringsforslag er at forsøge at sikre, at denne ekstraordinære trussel - som vi burde forkæmpes - kan blive smadret på hovedet", siger Dominic Grieve, den konservative lovgiver bag forslaget, foran stemmer.

Hvis parlamentsmedlemmet sidder, tror de, der er imod et ikke-forretningsmæssigt, Brexit, at de kan finde en måde at blokere for en ukontrolleret exit, som investorerne frygter ville medføre stor forstyrrelse af verdens femte største økonomi og til handelspartnerne.

Storbritanniens næste premierminister vil blive annonceret i juli 23 efter en poststempling af konservative partimedlemmer.

Johnson har ikke udelukket at suspendere parlamentet, men håber i stedet at genforhandle en Brexit-aftale, der kan godkendes af lovgivere. Bruxelles har sagt, at den eksisterende aftale, som parlamentet har afvist tre gange, ikke kan genåbnes.

Mens et element i planen om at forhindre en suspension af parlamentet blev godkendt, blev andre afvist, og den mest vidtrækkende del blev diskvalificeret af højttalerens kontor, før den blev drøftet. I overensstemmelse med konventionen blev der ikke givet nogen grund til diskvalifikation.

Lovgivningen skal stadig afslutte flere faser af undersøgelsen, inden den bliver færdiggjort og bliver lov.

Ikke desto mindre fremhæves det både parlamentets modstand mod ingen aftale og potentialet for juridisk udfordring, og tilføjer mere usikkerhed om, at Johnson vinder magt og må ty til untested actions for at ære sit okt. 31 exitlove til det stort set hårde, pro-Brexit Conservative Party-medlemskab.

"Det ville skabe juridisk risiko, hvis det blev vedtaget - jeg er sikker på, at hvis der var et forsøg på at prorogere parlamentet, ville der være retssager, og jeg tror, ​​at domstolene ville være på et stramt sted, hvis det var tilfældet," sagde Richard Ekins, Lektor ved University of Oxford og leder af Policy Exchange Think Tank's "Judicial Power Project".

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, Konservative Folkeparti, EU, Jeremy Corbyn, Arbejdskraft, UK

Kommentarer er lukket.