#KazakhstanDiplomacy - Betonfordele til landet, national virksomhed, enhver borger

| Juli 11, 2019

Kasakhstan Diplomati: konkrete fordele til landet, national virksomhed, enhver borger

Syvogtreds år er gået siden det historiske øjeblik, hvor den første præsident Elbasy Nursultan Nazarbayev underskrev et dekret om at godkende bestemmelserne i Republikken Kasakhstans udenrigsministerium, Republikken Kasakhstans ambassade og de vigtigste pligter og rettigheder for Den ekstraordinære og befuldmægtigede ambassadør for Republikken Kasakhstan. Dette lancerede starten på et nyt og interessant kapitel i Kasakhstans diplomati.

I løbet af denne tid under ledelse af første præsident Elbasy udviklede Kasakhstan sin egen, unikke og pragmatiske udenrigspolitiske model. Kernen ligger i den multi-vektor og afbalancerede tilgang til samarbejde med Vest- og Østlandene, herunder Europa og Asien. Og uanset hvordan verden omkring os har ændret sig i de sidste årtier, fortsætter vores land med at følge sine tidligere identificerede prioriteter på verdensplan.

Fortsat samarbejde med sine partnere og et engagement i strategiske principper er blevet et genkendeligt kendetegn for nationalt diplomati. I sit indledende tal bemærkede Kasakhstans præsident Kasymstan Kasymstan Tokyev, at "Kasakhstan har vundet stor prestige i verden, har etableret sig som et fredsbevarende, åbent land, pålidelig og ansvarlig partner i internationale anliggender. Vi vil fortsætte med at konstruere en multi-vektor udenrigspolitisk kursus ".

Kasakhstan har gennem disse år stærkt positioneret sig gennem talrige effektive initiativer inden for international sikkerhed, dialog og samarbejde, herunder global nuklear sikkerhed og ikke-spredning af masseødelæggelsesvåben. Dette omfatter også deltagelse i etablering af prestigefyldte internationale organisationer som SCO, CSTO, CICA og etc. samt styrkelse af dialogen mellem religioner, effektiv fred og humanitær bistand til de lande, der har brug for.

Vi kan fortsætte med at notere vores resultater i lang tid. Men endnu vigtigere, i denne meget korte historiske periode har vi trygt gjort vores vej fra at blive anerkendt for at blive aktiv partner i verdensforhold. Vores land har gjort og fortsætter med at bidrage til at løse regionale og globale problemer i den moderne æra. Kasakhstan tager bevidst en proaktiv holdning på internationalt plan og fremmer pragmatiske initiativer og ideer, hvoraf mange er længe blevet implementeret.

Kasakhstan har bevidst bygget omkring sig et bælte af god naboskab og et pålideligt system for relationer med alle verdens lande og internationale organisationer. Som et resultat har vores land klart positioneret sig i mange år som en prestigefyldt og pålidelig partner, stærk tilhænger af fred, en søjle af regional stabilitet og forvalter af den internationale dialog.

Og hele denne konstruktive udenrigspolitikskapital bliver konsekvent omdannet til konkrete økonomiske fordele og fordele for udviklingen af ​​vores land. Faktisk er mere end $ 300 milliarder af udenlandske direkte investeringer bragt ind i Kasakhstans økonomi i de sidste årtier mest af alt tale om den tillid og tillid, som det globale samfund har i os. Kasakhstan har opnået denne tillid gennem sit konsekvente arbejde, rationelle udenrigspolitiske beslutninger og ansvar i internationalt samarbejde.

Samtidig stiger vores lands rolle i de globale geoøkonomiske processer hvert år. Takket være opførelsen af ​​den moderne silkevej er vores land for tiden i stand til at forbinde de fjerntliggende regioner i Stor Eurasien og etablere sig som en jordbro mellem de tre oceaner - Stillehavet, Atlanterhavet og Indien. Dette ændrer væsentligt de økonomiske udsigter for kontinentalt isoleret Kasakhstan og åbner nye udviklingsmuligheder.

Som følge heraf øges den internationale interesse for vores land som en værdifuld partner hvert år. Takket være den indenlandske stabilitet og udvikling af vores infrastruktur tager levering af varer til og fra Europa til Asien via Kasakhstan fire gange mindre end levering af traditionelle søveje. Vi ser allerede konkrete resultater - i 2018 overstiger vores lands indtægter fra transit $ 1.5 milliarder og forventes at nå op på $ 5 milliarder i fremtiden.

Takket være den gode naboskabsbælte og tankevækkende udenrigsstrategi bliver Kasakhstan den største flugt og nøgleforsendelsesforbindelse i den eurasiske kontinentale handel. På grund af vores voksende kommunikationsnetværk, landet i den store steppe, forener strategisk de store europæiske, asiatiske og mellemøstlige markeder og danner grundlaget for en ny kontinentale geoøkonomi. Dette er et reelt eksempel på, hvordan vi omdanner udenrigspolitiske resultater til det reelle økonomiske afkast.

Vores verden oplever en periode med hurtig omdannelse, idet teknologier, økonomi og social orden ændrer sig på en kompleks og dynamisk måde. I den forbindelse sætter vores statschef en klar retning af international aktivitet. "Vi vil bevidstgøre og forsvare vores nationale interesser på verdensplan. Vores udenrigspolitik vil bringe konkrete fordele til landet, de nationale virksomheder og alle borgere ", noterede præsident i sin indledende tale.

Og takket være den akkumulerede erfaring og professionalisme tilpasser Kasakhstans udenrigsministerium sig hurtigt til de forandrede globale virkeligheder. Vi fortsætter konstruktivt samarbejde for at fremme dialogen og styrke sikkerheden. Samtidig for at understøtte væksten i vores lands økonomi er vores diplomati effektivt fokuseret på aktivt at fremme vores lands økonomiske interesser i det nye internationale miljø.

Det er kendt, at direkte investeringer samt industrielle projekter og overførsel af teknologi er effektive drivkræfter for vækst og diversificering af økonomien. Investeringer bidrager på kompleks måde til skabelsen af ​​nye arbejdspladser, forbedrer kvalifikationerne i Kasakhstans personale og introducerer innovation samt øger skatteindtægterne i statsbudgettet.

I lyset af den voksende internationale konkurrence om investeringskapital er Kasakhstan overgang til en ny taktik for samarbejde med udenlandske investorer. Som svar på nye verdenstendenser bygger landet et nyt økosystem for at tiltrække og fastholde investeringer.

Udenrigsministeriet i Kasakhstan har fået til opgave at koordinere investeringsaktiviteter på alle niveauer - regionalt, landsdækkende og internationalt. Udenrigsministeriet fokuserer pragmatisk på at synkronisere samspillet mellem alle relevante statslige organisationer og afdelinger ved hjælp af sin akkumulerede viden og erfaring.

En af nøgleafdelingerne, Udvalget for Investeringer, er nu blevet en del af udenrigsministeriet. I dag integreres udvalgets arbejdsmuligheder og færdigheder i den daglige diplomatiske aktivitet på alle 93 udenlandske missioner i Kasakhstan. Dette giver dem yderligere værktøjer og mekanismer til at tiltrække udenlandske investeringer.

Kasakhstan sætter sig selv et seriøst mål for at styrke stabiliteten af ​​FDI-tilstrømningen, hvilket gør landet meget attraktivt for store globale virksomheder. Rådet for udenlandske investorer under Republikken Kasakhstans præsident er væsentligt forbedret inden for den opdaterede struktur for samarbejde med investorer. I mere end 20-år har Rådet været med held og effektivt engageret i at løse strategiske spørgsmål for at sikre et gunstigt investeringsklima. Det er blevet en vigtig platform for direkte udveksling af synspunkter, ideer og forslag til forbedring af vores lands investeringsbillede.

Det kommende 32-plenarmøde i Rådet for udenlandske investorer med deltagelse af statsoverhovedet sigter mod at bringe Kasakhstans arbejde til at tiltrække FDI i lands økonomi til et nyt niveau gennem udvikling af menneskelig kapital. Rådets aktiviteter koordineres nu af udenrigsministeriet, og i disse nye forhold vil Kasakhstans diplomater igen gøre alt for at omdanne de udenrigspolitiske muligheder, der er opnået gennem årene, til en lovende økonomisk udsigter. Som vores ministeriums historie viser, er erfaring, kompetence og viden allerede her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Kasakhstan, Kasakhstan

Kommentarer er lukket.