#EDRS - Den europæiske teknologi tillader hurtig og sikker overførsel af data fra rummet til Jorden

| Juli 11, 2019

Tjenesten for EU's Optræden Udadtil og Europa-Kommissionen har vært vært for en levende demonstration af det europæiske datarelæssystem (EDRS), også kendt som 'Space data highway'. Systemet er verdens første laser-link på himlen, baseret på den nyeste europæiske laserteknologi. Det tillader overførsel af store mængder data, især billeder, fra satellitter i rummet til jorden i kvasi real-time. Systemet er et offentlig-privat partnerskab mellem Den Europæiske Rumorganisation (ESA) og Airbus og fordeler sig fra € 90 millioner af EU-finansiering fra Copernicus Earth Observation-programmet og gennem ESA i 2015-2020-perioden. Takket være systemet bliver Copernicus-billeder stillet op til syv gange hurtigere end i øjeblikket tilfældet. Copernicus, en førende udbyder af jordobservationsdata over hele kloden, tilbyder miljømæssig overvågning af høj kvalitet, hjælper med at redde liv og håndtere nødsituationer og støtter grænse- og maritime sikkerhed. EUs Copernicus Satellite-system fungerer som den første langsigtede kunde af Space data highway. De nye tjenester hjælper Copernicus med at øge dataoverførselskapaciteten og aktualiteten og forbedre sin værdi betydeligt for en lang række tidskritiske applikationer. Live-demo-arrangementet blev afholdt samtidig i EU-Udenrigstjenestens hovedkontor i Bruxelles, Det Europæiske Søfartssikkerhedsagentur i Lissabon og EU-delegationen i Tokyo.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Space

Kommentarer er lukket.