Følg os

EU

Frigivelse af russisk kvinde fra #Kuwait fængsel gnister vrede

DEL:

Udgivet

on

En russisk kvinde er blevet frigivet fra fængslet i Kuwait efter kaution på $ 3.3 millioner blev sendt. Marsha Lazareva (billedet) har brugt 470 dage bag stænger, skriver Philip Braund.

Hun blev fundet skyldig i bedrageri sidste år og blev dømt til ti års fængsel. Beslutningen om at tillade Lazareva at blive befriet har vred på folk, der blev ramt af tabet af hundredvis af millioner dollars.

Abdul Aziz Abdullah Al-Yaqout, hos Meysan Partners i Kuwait, sagde: ”Mange mennesker er skuffede over kautionsbeslutningen. Hun blev fundet skyldig af de kuwaitiske domstole for at have hjulpet med underslæb af penge fra Kuwaits havnemyndighed og modtog en lang straf for hårdt arbejde. ”

”Hun er imidlertid blevet støttet af magtfulde allierede, der har forsøgt at fremstille det kuwaitiske retsvæsen som ikke uafhængigt og upartisk.

"Enhver, der kender Kuwaitis retsvæsen, ved, at dette ikke er sandt."

En unavngivet kuwaitisk "dignitær" satte op kautionen.

Kampagnen om at frigøre Lazareva er blevet kæmpet af nogle af verdens mest magtfulde politiske familier. Cherie Blair, hustru til den tidligere britiske premierminister Tony Blair, Neil Bush, søn af den sene amerikanske præsident George Bush og Tatyana Yumasheva, den yngste datter af den russiske præsident Boris Yeltsin, har alle kæmpet for hendes frigivelse.

reklame

Lazareva, 44, var næstformand og administrerende direktør for KGL Investment. KGL håndterede havnefonden, hvis investorer omfattede Kuwait Ports Authority og Kuwait Public Institution for Social Security.

I et årti fordoblede fonden sin værdi - en investering på $ 188 millioner blev $ 380m. Men da afkastet blev foretaget, blev fonden frosset af en dubai-bank i 2017.

Lazareva blev anklaget for at fordømme næsten en halv milliard amerikanske dollars.
Efter at have tjent et års fængsel blev hendes overbevisning ophævet af Kuwait Court of Appeal. Men Lazareva har været i fængsel - indtil i går.

Hendes advokater hævdede, at hun blev holdt i strid med folkeretten, og anklagerne mod hende var en orkestreret kampagne af kuwaitiske embedsmænd. De rejste bekymring over uafhængighed og upartiskhed hos visse dommere, anklagere og advokater i hendes sag,
og tilføjede, at Lazareva blev dømt på et showprøve på bevis fra et enkelt vidne og forfalskede dokumenter.

Retten afsagde en dom uden, at forsvarsteamet fik lov til at påberåbe sig. I en erklæring gennem hendes hold sagde Lazareva: ”Jeg er taknemmelig for alle involverede for at få min løsladelse mod kaution. Jeg har nu til hensigt at kæmpe for at rydde mit navn fuldt ud en gang for alle. "

Sagen skyldes at blive hørt af Kuwait Court of Appeal i næste uge.

Cherie Blair sagde: ”Retsstatsprincippet, korrekt retspleje og behørig proces afhænger af et uafhængigt og upartisk retsvæsen såvel som evnen til at forsvare en kraftig forsvar af deres klienter uden ukorrekt indblanding eller gengældelse fra staten. Desværre er disse principper ikke blevet overholdt i Marshas tilfælde.
"Marshas uberettigede og vilkårlig tilbageholdelse, og hendes erfaring med Kuwaits retssystem, rejser grundlæggende bekymringer for behandlingen af ​​udenlandske investorer i Kuwait og det bredere miljø for udenlandske investeringer."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending