Slut med os

Dyretransporter

# EU4AnimalWelfare - 5. møde i EU-platformen - status over resultaterne

Udgivet

on

Mandag den 17. juni deltager Vytenis Andriukaitis, kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed, i det femte møde i EU EU-platform om dyrevelfærd.

Platformen blev lanceret i juni 2017 og er nu anerkendt som et centralt forum for medlemslande og interessenter til at dele information og god praksis. Forud for mødet understregede kommissær Andriukaitis: "Platformens resultater er betydelige, og jeg roser arbejdet og engagementet fra platformens medlemmer, som afgørende har bidraget til at forbedre dyrevelfærdsforholdene for millioner af dyr i EU i de seneste år."

 dagsorden i den kommende platform inkluderer præsentationer om Kommissionens undergrupper om dyretransport og om sviners velfærd samt om resultaterne af 'egne initiativer' oprettet af medlemmer. Kommissionen vil også præsentere evalueringsplanen for dyrevelfærdsstrategien og resultaterne af EU's koordinerede kontrolplan for onlinesalg af katte og hunde.

Mødet vil blive web-streamet her og på EbS (ved 9h30 CET). Flere oplysninger om de vigtigste dyrevelfærdspraksis er tilgængelige her. #EU4AnimalWelfare. 

Dyretransporter

Hjælp landmænd med at afslutte buredyrkning

Udgivet

on

”Vi støtter stærkt borgerinitiativet 'End the Cage Age' for husdyr. Sammen med 1.4 millioner europæere beder vi Kommissionen om at foreslå de rigtige foranstaltninger til at afslutte burebrug, ”sagde Michaela Šojdrová MEP, PPE-gruppemedlem i Parlamentets landbrugsudvalg.

”Dyrevelfærd kan bedst garanteres, når landmænd får de rette incitamenter til det. Vi støtter en jævn overgang fra bure til alternative systemer inden for en tilstrækkelig overgangsperiode, der overvejes specifikt for hver art, ”tilføjede Šojdrová.

Da Europa-Kommissionen har lovet at foreslå ny lovgivning om dyrevelfærd i 2023, understreger Šojdrová, at der skal foretages en konsekvensanalyse inden 2022, herunder omkostningerne til den nødvendige transformation på både kort og lang sigt. ”Da forskellige arter, æglæggende høner eller kaniner, kræver forskellige betingelser, skal forslaget dække disse forskelle med en art efter art, inden 2027. Landmænd har brug for overgangsperioder og en kompensation for de højere produktionsomkostninger,” sagde Šojdrová.

”For at garantere dyrevelfærd og for ikke at skade vores europæiske landmænd har vi brug for effektiv kontrol, hvis importerede produkter overholder EU's dyrevelfærdsstandarder. Importerede produkter skal overholde europæiske dyrevelfærdsstandarder, så vores højkvalitetsproduktion ikke erstattes af import af lav kvalitet, ”understregede Šojdrová.

Læs

Dyretransporter

Dyrevelfærdssejr: Domstolens dom bekræfter medlemslandenes ret til at indføre obligatorisk bedøvelse før slagtning  

Udgivet

on

I dag (17. december) er en historisk dag for dyr, da EU-Domstolen (EU-Domstolen) præciserede, at medlemslandene har lov til at indføre obligatorisk bedøvelse før slagtning. Sagen rejst fra forbuddet vedtaget af den flamske regering i juli 2019, hvilket gjorde bedøvelse obligatorisk også for produktion af kød ved hjælp af traditionel jødisk og muslimsk ritualer.

Dommen fastslog, at medlemslandene lovligt kan indføre obligatorisk reversibel bedøvelse inden for rammerne af art. 26.2 (c) i Rådets forordning 1099/2009 (slagtningsforordningen) med det formål at forbedre dyrevelfærden under de drabshandlinger, der udføres i forbindelse med religiøse ritualer. Det hedder klart, at slagtningsforordningen "ikke udelukker medlemslande fra at pålægge en forpligtelse til at bedøve dyr inden aflivning, hvilket også gælder i tilfælde af slagtning, der er ordineret af religiøse ritualer".

Denne dom betragter den seneste udvikling inden for reversibel bedøvelse som en metode, der med succes afbalancerer de tilsyneladende konkurrerende værdier af religionsfrihed og dyrevelfærd, og den konkluderer, at ”de foranstaltninger, der er indeholdt i (flamsk) dekret, tillader en rimelig balance mellem vigtigheden knyttet til dyrevelfærd og friheden for jødiske og muslimske troende til at manifestere deres religion ”.

Eurogruppe for dyr har fulgt retssagen nøje, og i oktober offentliggjorde den en meningsmåling viser, at EU-borgere ikke ønsker at se dyr slagtet, mens de er fuldt bevidste.

”Det er nu klart, at vores samfund ikke støtter dyr til unødigt at lide på det mest kritiske tidspunkt i deres liv. Reversibel bedøvelse gør det muligt at afbalancere de tilsyneladende konkurrerende værdier for religionsfrihed og bekymringen for dyrevelfærd i henhold til gældende EU-lovgivning. Accepten af ​​bedøvelse før slagtning fra trossamfund øges både i EU og lande uden for EU. Nu er det tid for EU til altid at gøre bedøvelse før slagtning obligatorisk i den næste revision af slagtningsforordningen, ”sagde administrerende direktør for Eurogroup for Animals Reineke Hameleers.

I årenes løb har eksperter rejst bekymring over de alvorlige konsekvenser for dyrevelfærd ved at dræbe uden forudskåret bedøvelse (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), som anerkendt af Retten selv, i en anden sag (C-497 / 17).

Sagen vil nu gå tilbage til Flandernes forfatningsdomstol, som skal bekræfte og gennemføre EU-Domstolens afgørelse. Desuden giver den forestående revision af slagtningsforordningen, som bebudet af Europa-Kommissionen inden for rammerne af EU Farm to Fork-strategien, chancen for yderligere at afklare sagen ved altid at gøre bedøvelse før slagtning obligatorisk og bevæge sig mod et Europa, der bekymrer sig til dyr.

Efter EU-Domstolens beslutning i morges om at opretholde forbuddet mod ikke-bedøvelse af slagtning i de belgiske regioner Flandern og WallonienOverrabbiner Pinchas Goldschmidt, præsident for Konference for europæiske rabbiner (CER), har udsendt følgende erklæring:

”Denne beslutning går endnu længere end forventet og flyver i lyset af de nylige erklæringer fra de europæiske institutioner om, at det jødiske liv skal værdsættes og respekteres. Domstolen har ret til at træffe afgørelse om, at medlemslande kan eller ikke kan acceptere undtagelser fra loven, som altid har været i forordningen, men at forsøge at definere shechita, vores religiøse praksis, er absurd.

”Den Europæiske Domstols beslutning om at håndhæve forbuddet mod ikke-bedøvelse af slagtning i Flandern og Wallonien i Belgien vil blive mærket af jødiske samfund over hele kontinentet. Forbudene har allerede haft en ødelæggende indvirkning på det belgiske jødiske samfund og forårsaget mangel på forsyning under pandemien, og vi er alle meget opmærksomme på præcedensen, som dette sætter, og som udfordrer vores rettigheder til at udøve vores religion.

”Historisk set har forbud mod religiøs slagtning altid været forbundet med højreekstreme og befolkningskontrol. En tendens, der tydeligt er dokumenteret, kan spores tilbage til forbud i Schweiz i 1800'erne for at forhindre jødisk indvandring fra Rusland og Pogroms til forbud i Nazityskland og så sent som i 2012 blev forsøg på at forbyde religiøs slagtning i Holland offentligt fremmet som en metode til at stoppe islam spredning til landet. Vi står nu over for en situation, hvor et forbud er gennemført uden høring af det lokale jødiske samfund, og konsekvenserne for det jødiske samfund vil være langvarige.

”Vi får at vide af europæiske ledere, at de ønsker, at jødiske samfund skal leve og få succes i Europa, men de giver ingen garantier for vores livsstil. Europa skal reflektere over, hvilken type kontinent det ønsker at være. Hvis værdier som religionsfrihed og ægte mangfoldighed er integrerede, afspejler det nuværende lovsystem ikke dette og skal straks gennemgås. 

"Vi vil fortsætte med at arbejde med repræsentanter for det belgiske jødiske samfund for at tilbyde vores støtte på enhver måde, vi kan."

Meningsmåling om slagtning 
Resumé af EU-Domstolens sag (CJEU) sag C-336/19
Amicus Curiae i EU-sagen
Advokat Generel udtalelse

Læs

Dyretransporter

MEP'erne stemmer for det nye undersøgelsesudvalg om #AnimalTransport

Udgivet

on

I dag (19. juni) er EU-Parlamentet overvældende stemte for om oprettelse af en Undersøgelsesudvalg for dyretransport. Medfølelse med verdenslandbrug og FIRE PAWS glæder sig over resultatet af afstemningen. På nuværende tidspunkt håndhæver EU-landene dårligt EU-lovgivningen, der skal beskytte de millioner af opdrættede dyr, der transporteres tusinder af miles til slagtning, avl eller yderligere opfedning hvert år.

EU er nødt til at løse en række længe vedvarende problemer i forbindelse med gennemførelsen af ​​EU-lovgivningen om dyretransport, herunder overfyldning, manglende levering af de krævede hvilestop, mad og vand, transport i ekstrem varme, transport af uegnet dyr og utilstrækkelig strøelse .

EU-Parlamentets beslutning følger en bølge af handlinger fra civilsamfundet og EU-institutionerne og rejste røde flag om emnet. EU-Kommissionens seneste 'Farm To Fork' -strategi siger klart, at EU-Kommissionen har til hensigt at gennemgå lovgivningen om dyretransport. I december sidste år fremhævede Rådet for EU, at der stadig er "klare mangler og uoverensstemmelser" med hensyn til udfordringerne ved langtransport i dets konklusioner om dyrevelfærd.

Verdens landbrugs EU-medfølelsesleder Olga Kikou sagde: ”Parlamentets afstemning om at sætte grusomhederne ved dyretransport under rampelyset bringer håb. Hvert år transporteres millioner af husdyr levende på lange og grusomme rejser, ofte under beskidte forhold, trange og ofte trampende på hinanden. Om sommeren transporteres de i skidt høje temperaturer, dehydreret og opbrugt. Nogle af dem omkommer. For mange er dette de sidste torturøse timer, før de når slagteriet. EU-lovgivningen skal beskytte dyr mod sådan lidelse, men alligevel overholder de fleste EU-lande ikke de lovmæssige krav til transport og tillader sådan grusomhed at fortsætte. Dette skal stoppe. EU skal endelig reducere antallet og den samlede varighed af transporter og sætte en stopper for dyreeksport uden for EU's grænser. ”

FOUR PAWS European Director Office Director Sultana Pierre Sultana sagde: ”Dagens beslutning er en milepæl for dyrevelfærd. Parlamentet har benyttet lejligheden til at tackle dyrelidelse under transport. Systematiske overtrædelser under transport af dyr er blevet kritiseret i årevis. Undersøgelsesudvalget vil undersøge overtrædelser og fejladministration af forordningen om dyretransport fra Europa-Kommissionen og EU-landene. Som den direkte valgte repræsentation for de europæiske borgere opfylder Parlamentet således sin vigtigste opgave, nemlig udøvelsen af ​​demokratisk tilsyn og kontrol. Dette er et tydeligt tegn for medlemslande og Europa-Kommissionen at gøre mere for at undgå dyrelidelse og håndhæve EU-regulering. ”

  1.  forslag blev fremsat af Europa-Parlamentets Formandskonference den 11. juni. I den foregående lovperiode vedtog Europa-Parlamentet en gennemførelsesrapport om levende transport og konkluderede, at et undersøgelsesudvalg om levende faktisk var nødvendigt (2018/2110 (INI), Punkt 22). I henhold til Europa-Kommissionens oversigt revisionsrapporter om dyretransport af jord og havet, er der udbredt manglende overholdelse og regelmæssig manglende gennemførelse af medlemsstaternes myndigheder med at håndhæve denne lov. Den Europæiske Revisionsret konkluderede også i sin indberette om gennemførelse af dyrevelfærdslovgivning, der 'svagheder vedvarer på visse områder, der er relateret til velfærdspørgsmål' under transport.
  2. Undersøgelsesudvalget er et undersøgelsesinstrument, som EU-Parlamentet kan beslutte at oprette for at tackle presserende samfundsspørgsmål. I de tidligere lovgivningsmæssige betingelser nedsatte for eksempel EU-Parlamentet særlige udvalg i efterspørgslen efter LuxLeaks og gale ko-sygdomsskandaler.
  3. Compassion in World Farming har kampagne for dyrevelfærd og bæredygtig mad og landbrug i over 50 år. Vi har over en million tilhængere og repræsentationer i elleve europæiske lande, USA, Kina og Sydafrika. Vores EU-kontor kampagner for at stoppe brugen af ​​grusomme buresystemer, reducere vores forbrug af dyreprodukter, en ende på langdistance-levende dyretransport og eksport af levende dyr uden for EU og højere dyrevelfærdsstandarder, herunder for fisk .
  4. FIRE PAWS er den globale dyrevelfærdsorganisation for dyr under menneskelig indflydelse, der afslører lidelse, redder dyr i nød og beskytter dem. FOUR PAWS blev grundlagt af Heli Dungler i Wien i 1988 og fokuserer på ledsagende dyr, herunder omstrejfende hunde og katte, husdyr og vilde dyr, der holdes under upassende forhold, samt i katastrofe- og konfliktzoner. Med bæredygtige kampagner og projekter giver FOUR PAWS hurtig hjælp og langsigtet beskyttelse af lidende dyr.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending