10 måder #EuropeanParliament har leveret til dig siden sidste #EUElections

| Maj 14, 2019

Med EU-valgene, der kommer op på 23-26 maj, kan du se, hvordan Europa-Parlamentets arbejde de seneste fem år har bidraget til at forbedre dit daglige liv.

Billigere telefonopkald

I kraft siden juni 2017, EU 'strejfer som hjemme' regler betyder, at uanset hvor du rejser i EU kan du ringe, skrive og bruge mobile data til samme pris som hjemme. I et andet skridt, der gør det mere overkommeligt for europæerne at holde kontakten med deres kære i andre EU-lande, kan 15 May 2019 omkostninger til intra-EU-opkald vil blive begrænset til 19 cent pr. minut.

Flere valg når du handler online

Forbrugerne har nu bredere og lettere grænseoverskridende adgang til produkter, hotelreservationer, biludlejning, musikfestivaler og mere under nye regler rettet mod uberettiget geo-blokering, gældende i hele EU siden december 2018.

Mindre plastik i vores hav og floder

Siden Parlamentet godkendte Nye regler for at reducere brug af lette plastposer i 2015 siger 72% af europæerne, at de bruger dem mindre. Et andet vigtigt skridt i retning af bekæmpelse af plastforurening kom i marts 2019, da Parlamentet godkendte en ny lov, der forbyder en række engangsartikler af plast herunder tallerkener, bestik og strøer.

Større beskyttelse online

Den største opskæring af EU's databeskyttelsesregler om to årtier, a ny databeskyttelsesforordning trådte i kraft i maj 2018 og giver europæere større kontrol over, hvordan deres personlige oplysninger anvendes. Parlamentet har også ajourført EU-regler om ophavsret for at gøre dem velegnede til den digitale tidsalder.

Udvidede rettigheder for arbejdstagere

I april 2019 vedtog MEP'er nye foranstaltninger at forene arbejde og familieliv. Nye fædre skal have mindst 10-dage med fædreorlov, mens arbejdstagerne skal kunne tage fem dagers ferie pr. År. Parlamentet indførte også minimumsrettigheder for arbejdstagere med on-demand, voucher-baserede eller platform job, med f.eks. Deliveroo eller Uber.

En sund planet for fremtidige generationer

I en historisk afstemning i 2016 godkendte Parlamentet Paris-aftalen, en landemærkeaftale til bekæmpelse af klimaændringer. MEP'er har siden arbejdet med en række foranstaltninger til reducere kulstofemissioner og øge brugen af ​​vedvarende energikilder.

Flere muligheder for at studere eller træne i udlandet

I marts opfordrede 2019 MEP'er til Erasmus + finansiering at blive tredoblet i perioden 2021-2027 for at give flere europæere mulighed for at drage fordel af EU's flagskibsuddannelsesprogram.

Styrkelse af den økonomiske vækst

Godkendt af Parlamentet i december 2018, den Handelsaftale mellem EU og Japan er den største bilaterale handelsaftale, som Unionen nogensinde har forhandlet om. En vigtig drivkraft for økonomisk vækst, andre handelsaftaler Parlamentet har i de senere år støttet aftaler med Canada og Singapore.

Et sikrere Europa

For at bekæmpe terrorisme og andre former for grov kriminalitet støttede Parlamentet i 2016 regler, der forpligter flyselskaberne til at levere sikkerhedstjenester Oplysninger om personer, der flyver ind og ud af EU.

Det følgende år godkendte MEP'er nye EU-dækkende regler at klemme ned på udenlandske krigere og lone-ulv terrorister. Parlamentet har også lukket lukkhuller i EU's våbenlov og godkendt regler til bekæmpelse af finansiering af terrorisme.

Lavere energiregninger

Europæiske forbrugere kan forvente en gennemsnitlig besparelse på op til € 500 pr. År på husholdnings energiregninger takket være forenklet energimærkning til husholdningsapparater godkendt af MEP'er i 2017.

Valget til Europa-Parlamentet finder sted på 23-26 maj. Din stemme kan bidrage til at forme Europas fremtid og påvirke, hvordan Parlamentet træffer beslutninger om forhold, der påvirker dit daglige liv. Find ud af mere her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europæiske valg, Europa-Parlamentet

Kommentarer er lukket.