Følg os

Kina

#Williamson sparker åbner beskyldninger mod #Huawei

DEL:

Udgivet

on

Det er lidt ironisk, at en britisk kabinetsminister er fyret for at lække hemmeligheder fra et regeringsmøde, der kaldes for at diskutere hemmeligheder. Men forsvarsminister Gavin Williamson (billedet) blev vist døren, da hans mobiltelefonopkald rekorderede ham til en journalist, skriver Phil Braund.

11 minutters samtalen kom efter et tophemmeligt møde i landets nationale sikkerhedsråd. Det højt konfidensielle møde blev indkaldt for at diskutere, om kinesisk tech titan Huawei skulle hjælpe med at opbygge Storbritanniens 5G-system. Statsminister Teresa May meddelte hendes ministre og forsvarschefer, at Huawei ville komme videre. Timer senere var "aldrig at blive talt om beslutning" forsideoverskrifter.

En hurtig sikkerhedsundersøgelse afslørede Williamsons mobilaktivitet - og han var væk. Han benægter voldsomt påstandene - sværger dramatisk sin uskyld "i hans børns liv". Siden afskedigelsen har Huawei stærkt forsvaret sin position som verdensledende inden for cyberteknologi.

Virksomheden bliver hånet af beskyldninger fra amerikanske præsident Donald Trump, at det er usikkert. Amerikanerne har lanceret en verdensomspændende PR-kampagne for at besmøre Huawei, men få har lyttet.

Den kinesiske ambassadør i London beroligede hurtigt den britiske regering, at påstandene var ugrundede. Liu Xioming sagde de amerikanske påstande var "scaremongering". I en sidesvejsning i USA - som allerede har udelukket Huawei fra sin telekommunikationsopsætning - opfordrede Liu den britiske premierminister til at modstå "protektionisme".

Han sagde: "Lande med global indflydelse, som Storbritannien, træffer beslutninger uafhængigt og i overensstemmelse med deres nationale interesser." I et par korte øjeblikke så det ud som om fru May igen viste sin sejhed. Siden hendes katastrofale beslutning om at afholde et meningsløst øjebliksvalg i 2017 - hvor hun mistede sit allerede tynde flertal - så hun ud som en slået person.

Men hun kom svingende ud mod Williamson og beskyldte ham effektivt for at lyve for en intern undersøgelse. Hun var hurtig og fast i sin beslutningstagning. Nogle vil sige, at det ikke er set siden Brexit-afstemningen. Desværre er disse lilla patch-øjeblikke allerede falmet.

reklame

Supertrouper spotlighten i det konservative lokale valgfejl er endnu engang skinnende på en belejret præsident. Og Brexit-supporteren Williamson lovede at give sin tidligere allierede fru maj sorg fra bagbenene.

Men han har altid været ”gaffelignende” - og nogle mener ikke, at det er et godt valg som forsvarssekretær. Blandt forsvarets høvdinger blev han anset for at være en letvægt, der altid ledte efter en overskrift.

Han ville have den britiske flåde til at skyde paintballs mod den spanske flåde ud for Gibraltars kyst - ikke ligefrem Drake, der besejrede Armada. Og han bad den russiske præsident om at ”holde kæft og gå væk”. Han troede også, at han var bombesikker, efter at han med succes havde kørt fru May's 2016-kampagne for at overtage fra David Cameron. Nu har en påstået sikkerhedslækage fra hans mobil afsluttet hans ambitioner.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending