Kinesiske asylsøgere i EU: Indvandringsbureauer i havnen

| Marts 19, 2019

Medlemmer af en kinesisk kirke nægtes asyl i hele EU, da de nationale immigrationskontorer forbliver uvidende om deres historie og omfanget af forfølgelsen - skriver Lea Perekrests, vicedirektør for menneskerettigheder uden grænser

Nyligt om nyhederne om den fuldstændige mangel på religionsfrihed eller tro på Kina har seppet ud af Kina. Kristne, uryske muslimer, buddhister og Falun Gong bliver alt for stærkt forfulgt på grund af deres religiøse overbevisninger; For dem er det enten at forlade landet, eller risikostillelse, tortur og muligvis død. Medlemmer af Den Almægtige Guds Kirke (en ny religiøs bevægelse med protestantiske bånd) er en sådan gruppe, der har været imod dette valg.

Da medlemmer af Den Almægtige Gud (CAG) -kammerat kunne flygte fra Kina og ankom til europæiske lande for at søge asyl, blev de mødt med indvandringsofficerer, der aldrig havde hørt om deres kirke eller, værre var blevet vildledt af Det Kinesiske Kommunistpartis religiøs propaganda.

Manglende solid og pålidelig viden om kirken afviste disse indvandringsofficerer disse asylansøgere. Når de deporteres tilbage til Kina, er de underlagt arresteringer og fængsling.

Nu forsøger de internationale ngo'er og selve kirken at udfylde dette informationsgab i europæiske asylkontorer.

Tidligere i måneden offentliggjorde Den Almægtige Guds Kirke sin årsrapport, der dokumenterer individuelle tilfælde af brutal forfølgelse fra Det Kinesiske Kommunistparti. Kirkens medlemskab anslås til fire millioner af CCP.

Ifølge deres rapport blev over 23,000 af deres medlemmer forfulgt af myndighederne i 2018 for enten at holde religiøse møder i private hjem eller for at forsøge at dele deres tro med andre.

I mere end tredive provinser, autonome regioner og kommuner har flere end 12,000 CAG-medlemmer lidt chikane, herunder at have indsamlet deres personlige data, blevet tvunget til at underskrive udsagn om at afstå fra deres tro, blive kraftigt fotograferet eller optaget video og have deres fingeraftryk, blodprøver, og hår opsamlet.

I 2018 blev flere end 6,700 CAG medlemmer holdt i tilbageholdelse enten i korte eller lange perioder; 10% er kendt for at være blevet tortureret og næsten fire hundrede blev dømt til lange fængselsbetingelser. De fleste af dem vil bruge tre år bag barer, men i otte tilfælde er fængselsstraffen mere end ti år.

Bruxelles-baseret NGO, Menneskerettigheder uden grænser har dokumenteret arrestationer og domfældelse af CAG-medlemmer i Kina i løbet af det seneste år. I begyndelsen af ​​2019 er dens database over fanger, som kun er delvis, omfattede 1,663 CAG-fanger; 1,291 er kvinder og 372 mænd. En brugervenlig version af den globale religiøse fanger database vil blive lanceret i april 2019.

Menneskerettigheder uden grænser bidrager også til De Forenede Nationers universelle periodiske gennemgang af Kina med en rapport, der dokumenterer mange dødelige tilfælde af tortur.

Det amerikanske statssekretariat bekræftede også i sin 2018 Country Reports om menneskerettighedspraksis at "medlemmer af Den Almægtige Guds Kirke ... rapporterede systematisk tortur i forvaring" i Kina.

Trods denne voksende ophobning af beviser har Belgien, Frankrig, Tyskland og Nederlandene de seneste år afvist det højeste antal CAG-ansøgninger om asyl fra alle EU-medlemsstater.

Immigrationskontorer i EU er nødt til at færdiggøre og opdatere deres bibliotek med oplysninger om Den Almægtige Guds Kirke. Ved at overveje ressourcer fra civilsamfundet samt akademiske ressourcer, herunder dem fra Center for studier af nye religioner (CESNUR), ville indvandringsofficerer bedre kunne træffe informerede og humane beslutninger vedrørende kinesiske troende, der er på udkig efter et sikkert havn i vores demokratiske lande.

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kina, Menneskerettigheder