Kommissionen gennemgår forbindelser med #China, foreslår 10-handlinger

| Marts 15, 2019

På baggrund af Kinas voksende økonomiske magt og politiske indflydelse gennemgår Europa-Kommissionen og den højtstående repræsentant forbindelserne mellem EU og Kina og de dermed forbundne muligheder og udfordringer. Med dagens fælles meddelelse om "EU-Kina - Et strategisk perspektiv', har Europa-Kommissionen og den højtstående repræsentant til formål at indlede en diskussion om at forfine Europas tilgang til at være mere realistisk, selvsikker og mangfoldig.

De fastsætter især 10-konkrete aktioner for EU's stats- og regeringschefer at drøfte og godkende på Det Europæiske Råds møde i 21 marts. Disse aktioner formuleres i sammenhæng med forbindelserne med Kina, men nogle af dem vedrører EU's globale konkurrenceevne og sikkerhed.

Højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik Federica Mogherini, sagde: "Kina er en strategisk partner for Den Europæiske Union. Vi forfølger stærkt bilateralt og multilateralt samarbejde om filer, hvor vi deler interesser, fra handel til tilslutning, fra JCPOA til klimaændringer. Og vi er villige til at holde engagerende robust, hvor vores politikker adskiller sig eller konkurrerer. Dette er formålet med 10-aktionerne, som vi foreslår at styrke vores forbindelser med Kina i en ånd af gensidig respekt. "

Vicepræsident Jyrki Katainen, ansvarlig for job, vækst, investering og konkurrenceevne, sagde: "EU og Kina er strategiske økonomiske partnere såvel som konkurrenter. Vores økonomiske forhold kan være enormt gensidigt gavnligt, hvis konkurrencen er retfærdig, og handels- og investeringsforhold er gensidige. Med denne meddelelse stiller vi konkrete forslag til, hvordan EU kan handle for at styrke sin konkurrenceevne, sikre mere gensidighed og lige konkurrencevilkår og beskytte dets markedsøkonomi mod mulige forvridninger. "

Generelt bør EU's reaktion forfølge tre mål: For det første bør EU uddybe sit engagement med Kina for at fremme fælles interesser på globalt plan baseret på klart definerede interesser og principper. Derefter bør EU stærkt søge mere afbalancerede og gensidige betingelser for det økonomiske forhold. Endelig er der for at bevare sin velstand, værdier og sociale model på lang sigt områder, hvor EU selv skal tilpasse sig de ændrede økonomiske realiteter og styrke sin egen indenlandske politik og industrielle base. Flere oplysninger er tilgængelige i denne pressemeddelelse.

Der findes også et faktablad om forbindelserne mellem EU og Kina online.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Kina, EU, Europa-Kommissionen