# Venezuela krise: EU mobiliserer yderligere humanitær bistand

| Februar 6, 2019

Da mange mennesker fortsat lider under den alvorlige socioøkonomiske krise i Venezuela, har Kommissionen afsat yderligere humanitær bistand på € 5 mio. Til at hjælpe de mest i nød. Dette er i tillæg til den humanitære bistand på i alt € 34m for krisen i 2018 alene.

"At hjælpe det venezuelanske folk i nød er en prioritet for EU. Vi styrker vores nødhjælp til at hjælpe de mest sårbare, der mangler adgang til mad, medicin og basale tjenester og er blevet tvunget til at forlade deres hjem. Vi vil også fortsætte med at støtte venezuelanske og værtssamfund i nabolande. "Sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides.

For at hjælpe med at lette humanitær bistand til partnere på jorden, har EU til hensigt at åbne et humanitært kontor i Caracas.

EU's støtte omfatter levering af akut sundhedsydelser, adgang til sikkert vand og sanitet samt til uddannelse. Det vil yderligere adressere befolkningens beskyttelse, husly, mad og ernæringsmæssige behov.

Kommissær Stylianides besøgte Colombia i Marts sidste år og rejste til den østlige grænse med Venezuela og Simon Bolivar broen, krydset af tusindvis af indvandrere dagligt.

Baggrund

Venezuela står over for sit femte år med kontinuerlig økonomisk recession og hyperinflation. Krisen har forårsaget en sammenbrud i sundheds- og uddannelsessystemerne, mangel på mad og medicin, vold og usikkerhed. Udbrud af sygdomme, der tidligere var udryddet, herunder mæslinger, difteri og malaria, er vendt tilbage. Underernæring, især blandt børn, er kritisk. Sammen med børn, kvinder, ældre og indbyggere er de mest berørte.

Desuden har den nuværende krise udløst en hidtil uset befolkningsforskydning med ifølge UNHCR-IOM over 1 millioner venezuelanere søger ly i Colombia, omkring 506,000 i Peru og 221,000 i Ecuador. Mange flere har flygtet til Caribien og Mellemamerika. Dette er den største migrationsstrøm nogensinde registreret i Latinamerika.

Mere information

EU's humanitære bistand i Sydamerika

Billeder af kommissær Stylianides i Colombia (marts 2018)

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, katastrofer, EU, Den Europæiske Unions Solidaritetsfond, Humanitær bistand, Humanitær finansiering, Venezuela