#Romania har meget arbejde at gøre hjemme og i Bruxelles siger #Greens

| Januar 11, 2019

I starten af ​​det rumænske formandskab for EU-rådet, Philippe Lamberts (billedet), præsident for De Grønne / EFA-Gruppen i Europa-Parlamentet sagde: "Der er lidt tid tilbage i denne lovgiver, men meget arbejde at gøre. Dublin-reformen, klimabeskyttelse, CO2-emissioner fra biler og lastbiler, beskyttelse af whistleblowers, skatteretfærdighed, rimelige lønninger og arbejdsvilkår og et socialt Europa er nu nu under ledelse af det rumænske formandskab. De Grønne / EFA forventer, at det rumænske formandskab gør EU mere klimavenlig, retfærdig og mere social. Forbedring af folks liv er den bedste måde at tage vinden ud af højrevælgernes sejl forud for valgene til Europa-Parlamentet.

"For alle sine pro-europæiske spin, faldt det østrigske rådsformandskab virkelig bolden på skattefærdighed, hvilket er et centralt spørgsmål for EU-borgere og for at opbygge tillid til Europa. Det rumænske formandskab bør vise europæisk lederskab ved hurtigt at arbejde hen imod retfærdige skatter for virksomheder og skattegennemsigtighed for multinationale virksomheder. "

Ska Keller, præsident for De Grønne / EFA-Gruppen i Europa-Parlamentet, sagde: "EU-Rådets formandskabs karakter betyder, at der gives et yderligere fokus til den medlemsstat, der holder regjeringen, og lige nu har der aldrig været mere international kontrol på den rumænske elites voldsomme korruption og regeringens bestræbelser på at vende tilbage på gevinster i kampen mod korruption i landet. Afskedigelsen af ​​korruptionsanklageren Laura Codruţa Kövesi samt den nylige afskedigelse af hendes erstatning, brutalitet over for fredelige demonstranter, der marcherer mod korruption og bestræbelser på at holde en amnesti for korruptionsforbrydelser for embedsmænd undergraver alligevel Rumæniens tilsagn om retsstatsprincippet , borgerrettigheder og bekæmpelse af transplantat.

"I et land, hvor lige under € 40 milliarder om året går tabt for korruption, bør den rumænske regering benytte lejligheden fra formandskabet til at bevise sit engagement i kampen mod korruption, retsstatsprincippet og europæiske værdier. Resten af ​​Europa ser. "

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, Grønne, Rumænien