Lav #EUFinancialMarketSupervision stærkere og passer til #Brexit siger #EPP

| Januar 11, 2019

Europa-Parlamentets Udvalg for Økonomi og Valutaspørgsmål har ved et stort flertalsflertal vedtaget en reform af arkitekturen for det europæiske tilsyn med finansielle markeder. "Vi ønsker, at det europæiske finansielle markedstilsyn skal være stærkere og mere effektivt og for at imødekomme udfordringerne ved Brexit, digitalisering og hvidvaskning af penge", sagde EP-Gruppen MEP Othmar Karas, Parlamentets medordfører for lovforslaget.

Reformen ændrer kompetencer, struktur, ledelse og finansiering af Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA), Den Europæiske Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsmyndighed (EIOPA) og Den Europæiske Værdipapirtilsynsmyndighed (ESMA).

"Formålet med de finansielle markeder er at skabe investeringer, job og vækst. Reformen har til formål at sikre, at dette virkelig sker, "forklarede Karas. Beslutningsprocedurer vil blive strømlinet, bureaukrati og afskedigelser vil blive reduceret, visse grænseoverskridende aktiviteter vil blive direkte overvåget på EU-plan, og myndighederne vil være ansvarlige over for Europa-Parlamentet.

"Det Europæiske Finansmarkedstilsyn vil også få stærkere gennemskæringsrettigheder i forhold til tredjelande. Dette er nødvendigt for at sikre, at briterne, når de er ude, ikke begynder at gøre tvivlsomme forretninger i EU med svækkede regler. Vi vil sørge for, at den, der gør økonomisk virksomhed i EU, skal overholde vores strenge regler, "understregede Karas.

Bekæmpelse af hvidvaskning af penge vil også være lettere med de nye regler. "Nylige kriminalsager som Danske Bank i Estland viser, at europæiske regler ikke er blevet håndhævet overalt. Den samlede mængde penge, der vaskes i Europa, er nu højere end EU-budgettet. Derfor ønsker vi at binde tilsyns- og sanktionsrettigheder med hensyn til hvidvaskning af penge hos Den Europæiske Banktilsynsmyndighed i Paris, "konkluderede Karas.

Gårsdagens (10 januar) afstemning er Parlamentets holdning til de kommende forhandlinger med medlemsstaterne.

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, EU, Europa-Parlamentet, UK, UK EPP