Europa-Parlamentets afstemning sætter fremtiden for Middelhavsfiskeri på linjen siger #Oceana

| Januar 11, 2019

Europa-Parlamentet har stemt for at vedtage den første nogensinde flerårig plan for fiskeriet i den vestlige Middelhav, men afviste de nødvendige bevaringsforanstaltninger, der ville løse regionens overfiskeri krise, hvor over 80% af bestandene overudnyttede, og nogle med risiko for kollaps. Dagens resultat betyder EP-medlemmer i Europa-Parlamentets Fiskeriudvalget (PECH) har ophævet deres pligt til at afslutte overfiskning senest den 2020, som de tilsluttede sig i 2013 under den juridisk bindende fælles fiskeripolitik.

Som svar herpå udtalte Lasse Gustavsson, administrerende direktør for Oceana Europe, følgende erklæring: "Europa-Parlamentets medlemmer bryder ikke blot loven, men de sætter også risiko for fremtidens fiskeri i det vestlige Middelhav. Med planen som det står nu, vil der være mindre Middelhavet fisk på borde i Frankrig, Italien og Spanien, færre arbejdspladser i fiskeriet og destruktive fiskemetoder vil fortsat ødelægge oceanerne og det marine liv. Hvis Europa-Parlamentet ønsker at opretholde loven, vil de snart have ingen anden mulighed end at lukke fiskeri for at undgå en uoprettelig sammenbrud af fiskebestandene. Hvordan vil de forklare det for deres borgere? "

Otte ud af ti fiskebestande i den vestlige delregion i Middelhavet er overfiskede, herunder vigtige arter som kulmule, mullets og rejer. Bortset fra at tillade, at overfiskning fortsatte i Middelhavet, var følgende nøgleforanstaltninger også afvist:

  • Begrænsning af bundtrawling, den mest destruktive fisketeknik ved at øge den trawlfrie zone hele året rundt fra en dybde af 50-meter til mindst 100-meter, hvor der findes unge fiskeaggregater og følsomme marine habitater. MEP'erne stemte om undtagelser fra disse bestemmelser og efterlod økosystemer dårligt dårligt beskyttet, hvilket muliggør "business-as-usual" for industrielle bundtrawlere og laver mindre effektive kunsthåndværkere med tab.
  • Indstilling af fiskeriindsatsen i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning for at genoprette og opretholde fiskebestandene på bæredygtige niveauer. MEP'er er kun villige til at reducere mængden af ​​"fiskeriindsats" i det vestlige Middelhavet med op til 10% kun et år, på trods af at nogle bestande, som kulmule, har brug for en reduktion af 90% på grund af dets kritiske tilstand. Samtidig blev det maksimale antal tilladte fisketimer om dagen øget (fra 12 til 18 timer), hvilket øger fisketrykket i stedet for at lette det.
  • Indførelse af et fangstbegrænsningssystem som en fremtidig beskyttelse hvis fiskeriforvaltningsregler ikke genopbygger lagrene til bæredygtige niveauer, og hvis forskere anbefaler at gøre det.
  • Anvendelse af forsigtighedsprincippet og afbødning af fiskeriet, MEP'erne afviste bestemmelser om at afhjælpe tilfældige fangster af beskyttede arter og fjernede bevaringsforanstaltninger for fiskebestande, for hvilke der er ringe eller ingen data.

Oceana er også stærkt bekymret for, at det vestlige Middelhav flerårig plan nu vil blive direkte forhandlet med Rådet for EU i de kommende uger - i en udemokratisk proces, der kaldes 'triloger' - og uden afstemning på plenarmødet i Europa-Parlamentet, som er en kontroversiel afgang fra normal procedure.

Læs mere: Vestlige Middelhavet. Overfishing krise: handle nu, eller tab det for evigt

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR), EU, Ulovligt fiskeri, Oceana, Overfiskeri