#StateAid - Kommissionen godkender € 50 million kuponordning for hurtigere #BroadbandServices i #Greece

| Januar 8, 2019

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt et kuponordning til støtte for optagelsen i Grækenland af bredbåndstjenester med downloadhastigheder på mindst 100 Megabit per sekund.

Foranstaltningen vil bidrage til at reducere den digitale deling, samtidig med at konkurrenceforvridningen begrænses. De græske myndigheder har til formål at øge antallet af forbrugere, der bruger Superfast Broadband Services, som er defineret af Grækenland som bredbåndstjenester, der sikrer downloadhastigheder på mindst 100 Megabits per sekund (Mbps), der nemt kan opgraderes til 1 Gigabit per sekund (Gbps).

Kuponerne understøtter øget optagelse ved at dække en del af opsætningsomkostningerne og det månedlige gebyr i maksimalt 24 måneder. Brugere vil være i stand til at aktivere kuponerne indtil 31 marts 2020. Grækenland anmeldte støtteforanstaltningen til vurdering af Kommissionen i henhold til statsstøttereglerne.

Kommissionen fandt, at selv om ordningen hovedsageligt er rettet mod forbrugerne, udgør den statsstøtte til fordel for udbydere af teletjenester, som kan tilbyde sådanne tjenester over eksisterende bredbåndsinfrastrukturer. Derfor vurderede Kommissionen foranstaltningen i henhold til statsstøttereglerne, navnlig i henhold til artikel 107 (3) (c) TEUF.

På denne baggrund konkluderede Kommissionen, at ordningen er i overensstemmelse med statsstøttereglerne og bidrager til EU's strategiske mål, der er fastsat i EU Digitale dagsorden for Europa og i meddelelsen Mod et europæisk gigabitforening.

Kommissær Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: "Det græske Superfast bredbåndsprojekt sigter mod at øge antallet af forbrugere, der vedtager Superfast bredbåndstjenester. Kuponordningen vil hjælpe flere mennesker med at bruge bredbåndstjenester med højere hastighed på områder, hvor der er egnet infrastruktur, men utilstrækkelig anvendt. Ordningen vil bidrage til at overbygge den langvarige digitale deling i Grækenland i overensstemmelse med målene for EU's digitale indre marked og samtidig sikre, at konkurrencen ikke forvrides. "

Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig online i EN, FR, DE, EL.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Grækenland