Kan iværksætte parlamentarisk debat på højt plan om #Brexit-planen

| December 6, 2018

Den britiske premierminister Theresa May opfordrede parlamentsmedlemmet til at tilbageføre sin EU-skilsmisseaftale i begyndelsen af ​​den femdages debat, der kunne bestemme Brexit's fremtid og sin egen regerings skæbne, skriver Elizabeth Piper.

Mays plan om at holde tætte bånd til EU efter at have forladt er blevet kritiseret af Brexit-tilhængere og modstandere, og lader hende kæmpe for at sikre parlamentets godkendelse i en afstemning, der følger debatten om december 11.

Hvis hun i modsætning til oddsene vinder afstemningen, vil Storbritannien forlade EU på 29 marts 2019 under betingelser, der blev forhandlet med Bruxelles - landets største skifte i handel og udenrigspolitik i mere end 40 år.

Hvis hun mister, kunne maj kræve en anden afstemning om aftalen. Men nederlag ville øge chancerne for, at Storbritannien skulle gå uden aftale - et udsigten, der kunne betyde kaos for Storbritanniens økonomi og virksomheder - og sætte maj under hårdt pres for at træde tilbage.

Nederlag kan også gøre det mere sandsynligt, at Storbritannien holder en anden folkeafstemning, tre år efter at man har stemt for at forlade EU eller fører til, at Brexit ikke sker.

Maj, 62, har turneret Storbritannien, brugt timer grillet i parlamentet og inviterede lovgivere til hendes Downing Street bolig for at forsøge at vinde over sine mange kritikere.

Men aftalen, forseglet i Bruxelles sidste måned, har forenet kritikere i begge ender af det politiske spektrum: eurosceptikere siger, at det vil gøre Storbritannien til en vassalstat, mens EU-tilhængere - der udtrykker den samme idé, men med forskellige sprog - siger, at landet bliver en regel taker.

Hendes allierede i parlamentet, Det Nordirske Demokratiske Unionistparti, der rekviserer hendes regering, har også afvist aftalen, og oppositionspartier siger, at de ikke kan tilbageholde det.

Maj er dog presset på.

"Det britiske folk vil have os til at gå videre med en aftale, der hæder folkeafstemningen og giver os mulighed for at komme sammen igen som et land, uanset hvilken måde vi stemte", fortalte hun lovgivere tirsdag (4 Deember).

"Dette er den aftale, der leverer til det britiske folk."

Få i House of Commons, parlamentets nedre hus, syntes overbevist hidtil.

Mandag hendes regeringens bud om at roe en anden række over det juridiske råd, der blev modtaget på handlen, lidt mere end at forøge spændingerne i parlamentet. Hendes tidligere brexitminister David Davis sagde fladt: "Dette er ikke Brexit."

Mere end to år siden Storbritannien stemte for at forlade EU, er de testige debatter, der formede folkeafstemningen, steget, landet er dybt opdelt og øget usikkerhed over sin fremtid, der har forvirret markeder og virksomheder.

Må håber, at hvis de styrker sin aftale gennem parlamentet, vil de virksomheder, der har afskediget investeringsbeslutninger og bragt i beredskabsplaner af frygt for handel, tørre op, være i stand til at bevæge sig frem igen.

Hun siger, at hendes aftale vil tilbyde tætte økonomiske bånd til EU, gøre det muligt for Storbritannien at handle frit med resten af ​​verden samtidig med at man opfylder et af vælgernes krav om at afslutte den frie bevægelighed og reducere indvandringen til Storbritannien.

Men kompromisaftalen, som ministrene åbenlyst siger, ikke er perfekt, har gjort lidt mere end at styrke oppositionen på de hårde sider af debatten.

Brexit-tilhængere har lovet at stemme ned af aftalen og truede med at bringe maj ned. Pro-EU-lovgivere har også sagt, at de vil stemme imod det, og nogle, især i de vigtigste oppositionspartier, vil også forsøge at løsne hende.

DUPs vrede over aftalen har endda set, at det socialt konservative parti støtter et bud fra venstreorienteret arbejdskraft for at bringe foragtssager mod regeringen.

Maj's job ser ud til at være på linjen.

Under den femdages debat bør styrken af ​​denne modstand blive tydelig, når lovgiverne taler eller forsøger at ændre eller ændre Mays forslag om at godkende aftalen om at forsøge at ændre eller forsinke Brexit eller helt aflede det.

Arbejdet har allerede fremsat et ændringsforslag, der skal sikre, at regeringen under ingen omstændigheder kan forlade EU uden en exitaftale og skal overveje alle alternativer til at gøre det.

Pro-EU-lovgivere har også fremsat et andet ændringsforslag for at blokere aftalen og udelukke en Brexit-aftale.

Men hendes hold holder sig til scriptet.

"Denne aftale ... er den bedste måde, jeg fuldt ud tror på at sikre, at vi forlader EU på 29 marts," sagde generaladvokat Geoffrey Cox til parlamentet.

"Dette er den aftale, der vil sikre, at der sker en ordnet måde med retssikkerhed."

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, Konservative Folkeparti, EU, UK

Kommentarer er lukket.