#DontBeAMule - Mere end 1,500 #MoneyMules identificeret i hele verden #MoneyLaundering sting

| December 6, 2018

I samarbejde med Europol, Eurojust og European Banking Federation (EBF) har politistyrker fra over 20-stater anholdt 168-folk (hidtil) som led i en koordineret hvidvaskning af penge, European Money Mule Action (EMMA). Dette internationale slag, den fjerde af sin art, havde til formål at tackle spørgsmålet om "pengemuldyr", som hjælper kriminelle med at laver millioner af euro værd for beskidte penge.

Holdt i løbet af de seneste tre måneder (september-november 2018), i årets udgave af EMMA så deltagelsen af ​​retshåndhævende myndigheder fra Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Tyskland, Ungarn, Irland, Italien, Letland, Litauen, Malta, Nederlandene, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Sverige, Australien, Moldova, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige og USA.

På tværs af Europa og hinsides blev 1504-pengemumler identificeret, hvilket førte til arrestationen af ​​168- og 140-penge-mule-arrangørerne. 837 kriminelle undersøgelser blev åbnet, mange af dem er stadig i gang. Mere end 300-banker, 20-bankforeninger og andre finansielle institutioner har bidraget til at rapportere 26376-svigagtige penge mule-transaktioner, hvilket forhindrer et samlet tab på € 36,1 millioner. Det bredere fællesskab af globale og europæiske banker yder støtte, hvor det er nødvendigt i løbet af de tre måneders handlinger og har forpligtet sig til at øge bevidstheden i deres land. Endnu en gang fremhæver dette vigtigheden af ​​et hurtigt og koordineret respons fra retshåndhævelse og banksektoren.

Hvorfor hjælper folk med at hjælpe kriminelle vasker penge?

Pengemumler er personer, der ofte uafvigeligt er blevet rekrutteret af kriminelle organisationer som hvidvaskningsagenter for at skjule oprindelsen af ​​dårlig penge. Tricket af løftet om nemme penge overfører muldyr stjålne penge mellem konti, ofte i forskellige stater, på andres vegne og tilbydes normalt en del af de midler, der passerer deres egne konti.

Nybegyndere til en stat, de arbejdsløse og mennesker i økonomisk nød er ofte blandt de mest modtagelige for denne forbrydelse. I år er der sager, der involverer unge, der er udvalgt af penge muldyr rekrutteringsselskaber, der stiger, med kriminelle i stigende grad rettet mod økonomisk nødstilfælde studerende for at få adgang til deres bankkonti.

Mens muldyr rekrutteres via adskillige ruter, bliver kriminelle i stigende grad henvendt til sociale medier for at rekruttere nye medskyldige, gennem annoncering af falske job eller hurtigstartede stillinger.

Selvom det kan lyde som hurtige og nemme penge - er det bare et klik at overføre penge fra en konto til en anden. Det gør det muligt for en kriminel gruppe at bruge sin bankkonto alvorlige juridiske konsekvenser. Muldyr kan stå over for lange fængsler og erhverve en kriminel fortegnelse, der kan have alvorlig indflydelse på resten af ​​deres liv, som f.eks. Ikke at kunne sikre et pant eller åbne en bankkonto.

#DontBeAMule

At øge bevidstheden om denne form for bedrageri, Pengemålingskampagnen #DontBeAMule er begyndt i hele Europa. Med oplysningsfremmende materiale, der kan downloades på 25-sprog, informerer kampagnen offentligheden om, hvordan disse kriminelle opererer, hvordan de kan beskytte sig selv og hvad de skal gøre, hvis de bliver offer.

I den kommende uge vil internationale partnere fra retshåndhævende myndigheder og retsmyndigheder sammen med finansieringsinstitutionerne støtte kampagnen på nationalt plan.

Tror du, du kan blive brugt som en muldyr? Handler nu, før det er for sent: stop med at overføre penge og straks underrette din bank og dit nationale politi.

Følg EMMA-forebyggelseskampanjen her

Europol og EC3 Twitter, Facebook, Instagram, Youtube og LinkedIn

EBF Twitter @EBFeu, Facebook og Linkedin

#DontBeaMule

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kriminalitet, EU, Hvidvaskning, Hvidvaskning

Kommentarer er lukket.