Bank of Englands #Carney rammer tilbage på kritik af #Brexit scenarier

| December 6, 2018

Bank of England (BoE) guvernør Mark Carney (billedet) forsvarede centralbankens fremskrivninger for Brexits potentielle store økonomiske indvirkning, som gjorde nogle lovgivere vrede over for premierminister Theresa Mays planer om at forlade Den Europæiske Union, skriver David Milliken, Huw Jones, Sarah Young og Amy O'Brien.

BoE sagde i sidste uge, at Storbritannien i værste fald kunne lide en endnu større hit for økonomien end under den globale finanskrise.

Carney fortalte lovgivere på tirsdag (4 december), at scenarierne fra BoE afspejler forberedende arbejde for at sikre, at banker og andre långivere var klar til Brexit, og ikke var prognosticerede uden for manchet.

"Der er ingen eksamenskrise. Vi holdt ikke bare op hele natten og skrev et brev til Treasury Committee, "sagde Carney til lovgivere under en høring i parlamentet. "Du bad om noget, vi havde, og vi bragte det, og vi gav det til dig."

Tidligere BoE Governor Mervyn King sluttede sig kritik tirsdag da han beklagede centralbankens engagement i det, han sagde var et forsøg på at skræmme landet om Brexit.

"Det sørger mig for at se Bank of England unødigt trukket ind i dette projekt," sagde King i en artikel udgivet på Bloomberg.

Carney understregede de værst tænkelige scenarier var "lav sandsynlighedshændelser i forbindelse med Brexit", som centralbanken måtte overveje for at sikre, at Storbritanniens banksystem kunne modstå eventuelle Brexit-chok.

"Hvad du bør tage væk fra de værste tilfælde Brexit scenarier er, at det britiske banksystem har hovedstaden, separat detaljeret likviditeten, den generelle modstandsdygtighed til at modstå det og være en del af løsningen, ikke problemet," sagde han.

Mindre end fire måneder før Brexit, er det uvist, om Storbritannien vil forlade EU med en overgangsaftale for at udjævne chokket for økonomien.

Maj aftalt en plan med EU-ledere i sidste måned, men den står over for dyb modstand i parlamentet, herunder fra majs eget konservative parti. Planen står over for en nøgleafstemning om 11 december.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, EU, UK

Kommentarer er lukket.