#Libya - Situationen for indvandrere og redningsoperationer diskuteres

| November 29, 2018
På 24 November 2016 opsnappede Phoenix redningsfartøjet, der tilhørte Migrant Offshore Aid Station (MOAS), et opusteligt fartøj, der transporterede 146-flygtninge og indvandrere, der havde rejst fra vestafrikanske lande til Libyen og forsøgt at krydse havet til Europa. Deres båd var alvorligt overbelastet og i fare for at synke fire timer i deres farlige sejltur fra Sabratha Havn på Libyas nordlige kystlinje. © UNHCR / Giuseppe CarotenutoMEP'er søger præcisering af redningsaktioner i Middelhavet © UNHCR / Giuseppe Carotenuto

Situationen for indvandrere i Libyen og betingelserne for, at den libyske kystvagt udfører redningsaktioner, blev drøftet i Europa-Parlamentet tirsdag (27 november).

Borgerlige Frihedsudvalg MEP'erne forsøgte at få afklaring fra Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) og det nyoprettede Søge- og Redningsobservatorium for Middelhavet (SAROBMED) om, at Libyen blev tildelt et søgende og redningsområde i Middelhavet. At være ansvarlig for at styre et SAR-område indebærer, at skibe, der transporterer indvandrere og flygtninge, kan pålægges at afgå i Libyen.

Repræsentanter for Den Internationale Organisation for Migration (IOM) opdaterede udvalget om situationen for indvandrere og asylansøgere, der er strandet i Libyen, især i frihedsberøvelsescentre, og om fremskridtene i programmet for frivilligt humanitært tilbagevenden til oprindelseslandene, der forvaltes af denne FN bureau.

Regionale afstigningsplatforme og kontrollerede centre

Endelig fremlagde Europa-Parlamentets Juridiske Tjeneste medlemmerne deres synspunkter om lovligheden af ​​de "regionale afstigningsplatforme" og "kontrollerede centre", som blev foreslået af Det Europæiske Råd i juni, som et middel til at forbedre behandlingen af ​​indvandrere og flygtningestrømme til EU.

Mere information

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, Libyen