#Hammond siger vækst, ikke budgetoverskud, nøglen til at reducere gælden

| November 8, 2018

Kansler Philip Hammond (billedet) øgede udsigten til løsere budgetpolitik efter Brexit, og den hurtigere vækst var den bedste måde at reducere Storbritanniens gældsbyrde på, men insisterede på, at han stadig var forpligtet til i sidste ende at drive et budgetoverskud, skriver David Milliken og Alistair Smout.

Hammonds årlige budget styrket nogle analytikers tvivl om hans engagement i et budgetoverskud, efter at han havde brugt en skattevindfald til at finansiere forpligtelser til offentlige udgifter snarere end at gøre hurtigere fremskridt med at reducere den offentlige gæld.

Premierminister Theresa May sagde i sidste måned, at beslaglæggelsen sluttede efter en række nedskæringer til offentlige ydelser og velfærdsydelser siden 2010, og havde tidligere annonceret en stor stigning i udgifterne til sundhedsvæsenet.

Det ikke-partisinske institut for fiskale undersøgelser sagde Hammonds handlinger foreslog, at den ide, han virkelig havde til hensigt at fjerne budgetunderskuddet i midten af ​​2020'erne, var "sikkert for fuglene".

Spurgt af en parlamentarisk komité, hvis statskassen havde givet op om udsigten til at løbe et budgetoverskud i det næste årti, sagde Hammond: "Nej, det er ikke blevet forladt."

Men han nægtede at sige, hvornår han forventede et overskud. Budgetprognoser i sidste uge viste, at staten låne som andel af nationalindkomsten på sporet for at falde til 0.8% i 2023 / 24 fra en lavere end forventet 1.2% - eller £ 25.5-milliard - dette regnskabsår.

"Vi er inden for berøringsafstand (af et overskud), men det vil være en politisk beslutning ved successive skattehændelser, hvordan man balancerer det disponible finanspolitiske hovedrum der er mellem at reducere underskuddet, reducere skatterne, øge udgifterne ... og investere i kapitalinfrastruktur" han fortalte lovgivere.

Statens låntagning forventes allerede at stige til 1.4% af bruttonationalproduktet (BNP) næste år, og Hammond sagde, at han kunne låne mere efter, at Storbritannien forlader EU på 29 marts næste år og stadig opfylder budgetregler.

"Vi kunne, hvis vi valgte at lade lån låne op," sagde Hammond.

Hammond sagde at finde en måde at øge den svage vækst var sandsynligvis at være en mere rentabel strategi for hurtigt at reducere gælden som andel af BNP end vedvarende løbende budgetoverskud, som Storbritannien sjældent har forvaltet i de foregående årtier.

"Der er en meget vanskelig måde at gøre det på, som løber et budgetoverskud hvert år og betaler kontantgælden," sagde han. "Og der er en meget nemmere måde at gøre det på, hvilket er (for) at få økonomien til at vokse hurtigere."

Den samlede offentlige nettogæld i den offentlige sektor forventes at falde til 83.7% af BNP i år eller £ 1.835 trillion.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, Konservative Folkeparti, EU, UK