Bulgariens #GERB bakker Weber til EPP #Spitzenkandidat i Europa-Parlamentets 2019 valg

| November 8, 2018

Den bulgarske premierminister Boiko Borissovs center-højre GERB-parti rygter tysk Manfred Weber (billedet, til højre) at være næste chef for Europa-Kommissionen, GERBs parlamentariske leder Tsvetan Tsvetanov (Billedet til venstre) sagde under et møde med Weber på 7 november, skriver

En GERB-delegation ledet af Borissov er i Finlands hovedstad Helsinki til konferencen for det EU-dækkende europæiske folkeparti, der skal vælge sin spitzenkandidat til 2019-valgene til Europa-Parlamentet. Beslutningen forventes i november 8.

Tsvetanov og borgmestre i bulgarske byer valgt på GERB-billetter mødte Weber, der for øjeblikket er leder af PPE-Gruppen i Europa-Parlamentet.

"Deres mangeårige erfaring vil være uvurderlig for EU i forbindelse med de nuværende udfordringer, som Unionen står over for, såsom sikkerhed, migration og Brexit. Desuden er du også en stor ven til Bulgarien, "siger Tsvetanov til Weber, ifølge en redegørelse fra GERB.

"Det vigtigste er at opnå resultater til gavn for borgerne, og derfor glæder jeg mig over indsatsen fra staten og de lokale myndigheder i Bulgarien for at øge folkets kvalitet og standard," udtalte Weber. udmelding.

Weber sagde, at han under hans besøg i Bulgarien med Borissov og Tsvetanov var blevet overbevist om, at Bulgarien beskyttede EU's ydre grænse godt og bidrog til sikkerheden for alle europæiske borgere.

"Jeg er overbevist om, at de gode resultater af valget til Europa-Parlamentet vil være et godt springbræt til den lokale afstemning i Bulgarien senere i 2019," sagde Weber og udtrykte tak for støtte fra den bulgarske delegation fra GERB til hans kandidatur.

Weber støtter den tyske kansler Angela Merkel og den østrigske kansler Sebastian Kurz. Hans rival er tidligere finske statsminister Alexander Stubb.

Kærlighed i den bulgarske støtte til Weber er i modsætning til spændingerne i oktober, da Weber var blandt de bedste EU-figurer for at kritisere landet ved at forbinde mordet på tv-præsentanten Viktoria Marinova til den underliggende tilstand af mediefrihed i Bulgarien. En bulgarsk undersøgelse fastslog, at drabet på Marinova ikke var forbundet med hendes arbejde.

Borissov, irriteret over kritikken af ​​hans land, antydede på det tidspunkt, at hans parti kunne trække sin støtte til Weber tilbage. Han sagde, at han ville diskutere sagen, når han i Helsinki for 7 og 9 november EPP-kongres.

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europæiske valg, Europa-Parlamentet