May's mulige #Brexit deal "kunne støttes af 30-40 Labour MPs '

| Oktober 12, 2018

Omkring 30 til 40-lovgivere fra oppositionspartiet ville være parat til at genoprette en Brexit-aftale, som den britiske premierminister Theresa May forsøger at slå til med EU, The Times avis rapporteret, med henvisning til uidentificerede lovgivere, skriver Guy Faulconbridge.

EU's Brexit-forhandlere mener, at en skilsmisseaftale med Storbritannien er "meget tæt", diplomatiske kilder fortalte Reuters i sidste uge, selv om det ikke er uklart, om maj kunne få aftalen godkendt af det britiske parlament.

Omkring 320 stemmer i 650-sædet parlamentet er nødvendigt for at være sikker på at vinde en afstemning.

May har 315-lovgivere og styrer med et flertal af 13, takket være en aftale med 10-lovgiverne fra det nordirske demokratiske unionistparti (DUP), selvom oprørerne i sit eget parti siger, at 40 af hendes lovgivere kunne stemme imod sin aftale.

Tiderne sagde en gruppe mellem 30 til 40 Arbejdsgivere kunne tvinge deres leder, Jeremy Corbyn, og stemme for en aftale, som måske håber at bringe tilbage inden årets udgang.

I et scenario, der diskuteres, ville Arbejdsgiverne i første omgang stemme ned for enhver aftale for at bevise loyalitet over for ledelsen, men hvis parlamentarisk dødning forblev, vil oprørerne tilbageføre en aftale, der forhindrede en kaotisk afgang, The Times sagde.

Hvis lovgivere afviser en aftale, kan maj falde, og Storbritannien vil overveje at forlade EU uden aftale. Et skridt, som investorer og firmachefer siger, vil svække Vesten, panikmarkeder og blokere handelsarterierne.

Uden en aftale ville Det Forenede Kongerige flytte fra sømløs handel med EU til toldordninger fastsat af Verdenshandelsorganisationen for eksterne stater.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, Konservative Folkeparti, EU, Jeremy Corbyn, Arbejdskraft, UK