#HumanRights: #Maldives, #Sudan og #Uganda

| Marts 19, 2018

MEP'erne har opfordret til respekt for menneskerettighederne i Maldiverne, afslutningen af ​​torturpraksis over fanger i Sudan og af »barmhjertighed« i Uganda.

MEP'er opfordrer indtrængende regeringen i Maldiverne til straks at løfte nødsituationen, frigive alle personer, der er vilkårligt tilbageholdt og sikre, at Parlamentet og retsvæsenet fungerer korrekt. De er bekymrede over den alvorlige forværrede politiske og menneskerettighedssituation i landet, specifikt vedrørende "fortsatte trusler mod og trusler mod journalister, bloggere og menneskerettighedsforkæmpere".

Beslutningen fordømmer også stærkt enhver indblanding i højesterets arbejde og meddelelsen om, at dødsstraf genindføres i landet. De opfordrer Maldiverne til at respektere moratoriet for dødsstraf, som har været på plads i mere end 60 år.

Sudan bør stoppe forfølgelse af menneskerettighedsforkæmpere

Europa-Parlamentet opfordrer til respekt for menneskerettighederne og om øjeblikkelig frigivelse af menneskerettighedsforkæmpere, som f.eks Sakharovprisvurderingen Salih Mahmoud Osman og fordømmer udøvelsen af ​​tortur og mishandling af tilbageholdte personer og demonstranter.

MEP'er appellerer også til regeringen om straks at underskrive og ratificere FN Konvention om afskaffelse af alle former for diskrimination mod kvinder og opfordrer EU og medlemsstaterne til at yde støtte til de sudanesiske myndigheder og borgere, der "virkelig søger forandring".

Ugandanske myndigheder til at beskytte mennesker med handicap og forhindre »barmhjertighed«

Parlamentet fordømmer kraftigt brugen af ​​»barmhjertighed«, de uberettigede og umenneskelige drab af handicappede børn og nyfødte i Uganda. MEP'er opfordrer myndighederne til at beskytte handicappede, yde kvalitetsstøtte og gavn for familier med handicappede børn, så de kan rejses hjemme og opfordre dem til at styrke indsatsen for at øge opmærksomheden om handicappedes rettigheder og værdighed.

Europa-Kommissionen og medlemsstaterne bør hjælpe den ugandiske regering, ngo'er og civilsamfundet i sådanne bestræbelser, opfordre medlemmer af Europa-Parlamentet og opfordre medierne til at spille en mere aktiv rolle i "udfordrende stereotyper og fremme integration".

De tre beslutninger blev godkendt af et hænder på plenarmødet i sidste uge.

Mere information

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, Menneskerettigheder, Humanitær bistand, plenum, Sydsudan, uganda