#WesternMediterranean: Forvaltningsplan for at styrke fiskerisektoren i regionen

| Marts 13, 2018

Kommissionen har foreslået en flerårig plan for fiskebestande i det vestlige Middelhav. Forslaget dækker demersale fiskebestande, dvs. fisk, der lever og fodrer i bunden af ​​havbunden, og giver en betydelig indkomst til fiskerisektoren i regionen. Fangsterne for disse bestande er faldet betydeligt med omkring 23% siden de tidlige 2000'er.

Ved denne sats ville mere end 90% af de vurderede lagre blive overfisket af 2025. Uden den kollektive pooling af indsatsen planlagt af denne plan ville omkring 1,500-fartøjer være i økonomisk risiko af 2025. Forslaget har til formål at genoprette disse bestande til niveauer, der kan sikre social og økonomisk levedygtighed for fiskerne og de mere end 16,000-job, der er afhængige af det.

Maritime Affairs og Fiskeri Kommissær Karmenu Vella sagde: "Forslaget til en flerårig plan er en direkte opfølgning af MedFish4Ever erklæringen fra 2017. Det sigter mod at nå et sundt niveau af fiskebestande, der er nødvendige for at forhindre tab af arbejdspladser og at opretholde vigtige økonomiske sektorer, som er afhængige af fiskeri. Det bringer os et skridt tættere på at gøre Middelhavets fiskerier mere bæredygtige. Vi skal handle, og vi er nødt til at handle med haste. Først da kan vi sikre vores fælles mål om at tillade fiskeri at opretholde fiskerne og økonomien i de kommende år. "

Kommissionens forslag er nu forelagt til drøftelse for Europa-Parlamentet og Rådet for EU. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

tags: ,

Boligtype: En forsiden, Konferencen af ​​Perifere Kystregioner i Europa (CPMR), EU, Europa-Kommissionen, Maritime, Oceana