Lav en € 1 donation til EU Reporter nu

IT ekspertise afslører forfalskning begået af spansk politiet i '#Kokorev Case'

| Marts 13, 2018

Spanish police forged and manipulated documents to justify the 28 months of pre-trial detention for Vladimir Kokorev, his wife and their son. According to a report of a renowned Spanish IT expert, Juan Martos Luque, the supposedly incriminating documents against the entrepreneur of Russian-Jewish origins, were created several months after his arrest, by person or persons identified as DGP – Direccion General de Policia – which coincide with official usernames of computers belonging to Spanish Police Department.  

Vladimir Kokorev

Vladimir Kokorev, his wife and their son were extradited from Panama to Canary Islands (Spain) in October 2015, where, on orders of Spanish judge Ana Isabel de Vega Serrano, they were kept in prison, with no specific charges, indictment, nor date for the trial, under the pretext of “on-going” and “secret” investigations.

Undersøgelsens hemmeligholdelse (forbudt i henhold til bestemmelserne i Det Europæiske Fællesskabs og Menneskerettighedsaftaler, såvel som ved spanske egne love, ignoreret af dommer Serrano) blev løftet 18 måneder senere, i februar 2017, hovedsagelig på grund af presset fra Europa-Parlamentet .

However, even after the secrecy was lifted, no specific evidence of any wrongdoing was to be found in the case files. The prosecution, represented by Luis Del Rio Montesdeoca and the judge made opaque references to supposedly incriminating evidence contained in a USB drive, allegedly provided to the police by Ismael Gerli, a former Panamanian attorney of Kokorev, currently indicted in his own country on various counts of documentary forgery. Gerli stated that the USB drive supposedly belonged to Igor Kokorev, Vladimir Kokorev’s son, who had “left” the device in Gerli’s office “by mistake”.

Judge Ana Isabel de Vega Serrano had repeatedly denied the Kokorev’s attorneys the right to access the copy of this USB device, until in September 2017 her decisions was overruled by the High Court of Canary Islands. Yet, even after the police unit in charge of investigation was compelled to produce a copy of the supposedly incriminating USB, it took them no less than 4 months to deliver it to Kokorev’s defense, and only after the investigators were warned of being in contempt of the courts.

Analysen af ​​enheden, udført af en uafhængig it-ekspert, og som CV indeholder hyppige samarbejder med spanske politimyndigheder og sikkerhedsafdelinger, viser, at hovedparten af ​​dokumenterne i USB blev oprettet eller manipuleret efter oktober 2015, det vil sige efter Enheden blev leveret af Gerli til politimyndigheden med ansvar for efterforskning, og efter at Vladimir Kokorev og hans familie blev anholdt og anbragt i frihedsberøvelse. Analysen viser, at i det mindste 192-filer indeholdt på enheden blev manipuleret og i det mindste 3-filer blev oprettet af en person med brugernavn identificeret som IT-afdeling i den spanske politiafdeling.

Desuden er IT-ekspertisen genoprettet fra samme USB - hvilket ejerskab anklageren og dommeren tidligere har tilskrevet Igor Kokorev - et udgået udkast til Gerli's deponering før det spanske politi, der er væsentligt forskelligt fra den officielle deponering i sagen.

IT-ekspert konkluderer også, at der ikke blev lavet en klonkopi af USB før den blev leveret til Kokorevs advokater, det vil sige, at det spanske politi i modstrid med gældende bestemmelser om analyse af it-bevis og sund fornuft udførte sin "analyse" af USB på den oprindelige enhed i stedet for at lave en klonkopi, hvilket yderligere forurener beviser og gør det umuligt at bestemme det fulde omfang af manipulationer.

Vladimir Kokorevs kone og søn blev befriet fra det spanske fængsel efter ordre fra High Court of the Canary Islands i oktober 2017, efter at have brugt 2 år i fængsling før retssag. Kokorev selv blev befriet på anmodning af High Court i februar 2018, der har brugt 28 måneder i fængsel. Medlemmerne af Kokorev-familien er endnu ikke formelt anklaget for enhver forseelse. Imidlertid er det forbudt at afslutte øen Gran Canaria på De Kanariske Øer, indtil den formodede "undersøgelse" imod dem løber sin kurs. Den såkaldte Kokorev-sag har tiltrukket en masse opmærksomhed og formelle protester fra Det Europæiske Fællesskab for sine talrige påståede krænkelser af menneskerettighederne og den retlige procedure og åbenbare politiske motiver bag forfølgelsen mod den russisk-jødiske familie.

tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Spanien