IT ekspertise afslører forfalskning begået af spansk politiet i '#Kokorev Case'

| Marts 13, 2018

Spansk politi smedede og manipulerede dokumenter for at retfærdiggøre 28-månederne for frihedsberøvelse for Vladimír Kokorev, hans kone og deres søn. Ifølge en rapport fra en berømt spansk IT-ekspert blev Juan Martos Luque, de angiveligt inkriminerende dokumenter mod iværksætteren af ​​russisk-jødisk oprindelse, skabt flere måneder efter hans anholdelse af personer eller personer, der blev identificeret som DGP - Direc- tion General de Policia - som falder sammen med officielle brugernavne af computere, der tilhører den spanske politiafdeling.

Vladimir Kokorev

Vladimir Kokorev, hans kone og deres søn blev udleveret fra Panama til Kanariske Øer (Spanien) i oktober 2015, hvor de på ordrer af den spanske dommer Ana Isabel de Vega Serrano blev holdt i fængsel uden særlige anklager, anklage eller dato til forsøget under påskud af "igangværende" og "hemmelige" undersøgelser.

Undersøgelsens hemmeligholdelse (forbudt i henhold til bestemmelserne i Det Europæiske Fællesskabs og Menneskerettighedsaftaler, såvel som ved spanske egne love, ignoreret af dommer Serrano) blev løftet 18 måneder senere, i februar 2017, hovedsagelig på grund af presset fra Europa-Parlamentet .

Men selv efter hemmeligheden blev løftet, blev der ikke fundet noget konkret bevis for nogen forseelse i sagerne. Anklagemyndigheden, repræsenteret af Luis Del Rio Montesdeoca og dommeren gjorde uigennemsigtige henvisninger til formodentlig inkriminerende beviser indeholdt i et USB-drev, angiveligt til politiet af Ismael Gerli, en tidligere panamansk advokat fra Kokorev, der i øjeblikket er anlagt i sit eget land på forskellige tæller af dokumentarforfalskning. Gerli udtalte, at USB-drevet tilsyneladende tilhørte Igor Kokorev, Vladimir Kokorevs søn, som ved en fejl havde "efterladt" enheden i Gerlis kontor.

Dommer Ana Isabel de Vega Serrano havde gentagne gange nægtet Kokorevs advokater ret til at få adgang til kopien af ​​denne USB-enhed, indtil i september 2017 blev hendes beslutninger overstyret af High Court of the Canary Islands. Alligevel tog det selv efter at politimyndigheden, der var ansvarlig for undersøgelsen, var tvunget til at fremstille en kopi af den formodede inkriminerende USB, det tog dem ikke mindre end 4 måneder at levere det til Kokorevs forsvar, og først efter at efterforskerne var blevet advaret om at være foragtede af domstolene.

Analysen af ​​enheden, udført af en uafhængig it-ekspert, og som CV indeholder hyppige samarbejder med spanske politimyndigheder og sikkerhedsafdelinger, viser, at hovedparten af ​​dokumenterne i USB blev oprettet eller manipuleret efter oktober 2015, det vil sige efter Enheden blev leveret af Gerli til politimyndigheden med ansvar for efterforskning, og efter at Vladimir Kokorev og hans familie blev anholdt og anbragt i frihedsberøvelse. Analysen viser, at i det mindste 192-filer indeholdt på enheden blev manipuleret og i det mindste 3-filer blev oprettet af en person med brugernavn identificeret som IT-afdeling i den spanske politiafdeling.

Desuden er IT-ekspertisen genoprettet fra samme USB - hvilket ejerskab anklageren og dommeren tidligere har tilskrevet Igor Kokorev - et udgået udkast til Gerli's deponering før det spanske politi, der er væsentligt forskelligt fra den officielle deponering i sagen.

IT-ekspert konkluderer også, at der ikke blev lavet en klonkopi af USB før den blev leveret til Kokorevs advokater, det vil sige, at det spanske politi i strid med gældende regler om analyse af it-bevis og sund fornuft udførte sin "analyse" af USB på den oprindelige enhed i stedet for at lave en klonkopi, hvilket yderligere forurener beviser og gør det umuligt at bestemme det fulde omfang af manipulationer.

Vladimir Kokorevs kone og søn blev befriet fra det spanske fængsel efter ordre fra High Court of the Canary Islands i oktober 2017, efter at have brugt 2 år i fængsling før retssag. Kokorev selv blev befriet på anmodning af High Court i februar 2018, der har brugt 28 måneder i fængsel. Medlemmerne af Kokorev-familien er endnu ikke formelt anklaget for enhver forseelse. Imidlertid er det forbudt at afslutte øen Gran Canaria på De Kanariske Øer, indtil den formodede "undersøgelse" imod dem løber sin kurs. Den såkaldte Kokorev-sag har tiltrukket en masse opmærksomhed og formelle protester fra Det Europæiske Fællesskab for sine talrige påståede krænkelser af menneskerettighederne og den retlige procedure og åbenbare politiske motiver bag forfølgelsen mod den russisk-jødiske familie.

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Spanien