Europa-Kommissionen redegør for EU-planen for at imødegå amerikanske handelsrestriktioner på #steel og #aluminium

| Marts 13, 2018

Kommissærkollegiet har drøftet EU's reaktion på mulige amerikanske importrestriktioner for stål og aluminium, der blev annonceret på 1 marts. EU står klar til at reagere proportionalt og fuldt ud i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens (WTO) regler, hvis de amerikanske foranstaltninger formaliseres og påvirker EU's økonomiske interesser.

Kollegiet gav sit politiske godkendende forslag til præsident Jean-Claude Juncker, næstformand Jyrki Katainen og Handelskommissær Cecilia Malmström.

Kommissær Malmström sagde efter mødet i kollegiet: "Vi håber stadig som USAs sikkerhedspartner, at EU ville blive udelukket. Vi håber også at overbevise den amerikanske administration om, at dette ikke er det rigtige skridt. Da der ikke er truffet nogen afgørelse endnu, har Den Europæiske Union ikke truffet nogen formelle foranstaltninger. Men vi har gjort det klart, at hvis et sådant skridt er taget, vil det skade EU. Det vil sætte tusindvis af europæiske arbejdspladser i fare, og det skal imødekommes af et solidt og forholdsmæssigt svar.

"I modsætning til disse foreslåede amerikanske opgaver er vores tre spor af arbejde i overensstemmelse med vores forpligtelser i WTO. De vil blive udført af bogen. Årsagen til problemet i stål- og aluminiumsektoren er global overkapacitet. Det er rodfæstet i, at en masse stål- og aluminiumproduktion sker under massive statsstøtte og under ikke-markedsmæssige forhold. Dette kan kun løses ved samarbejde, komme til kilden til problemet og arbejde sammen. Hvad der er klart er, at at dreje indad er ikke svaret. Beskyttelse kan ikke være svaret, det er det aldrig. EU er fortsat tilgængelig for fortsat at arbejde på dette sammen med USA. EU har været og er fortsat en stærk tilhænger af et åbent og reglerbaseret globalt handelssystem. "

tags: ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, US