Europa har arsenal af våben til at reagere på Trumps #tariffer - EU's Moscovici

| Marts 13, 2018

Europa ønsker at undgå en handelskrig med USA over sine planer om at indføre takster for stål og aluminium, men forbereder øjeblikkelige modforanstaltninger, bare hvis European Commissioner for Financial Affairs, Pierre Moscovici (billedet) nævnte, skriv Richard Lough og Brian Love.

Trump forventes at underskrive en præsidentproklamation for at fastsætte taksterne under en ceremoni torsdag, selvom White House-embedsmænd har sagt, at det kunne glide ind i fredag, fordi dokumenter skal ryddes gennem en retlig proces.

"Hvis Donald Trump sætter foranstaltningerne i aften, har vi et helt arsenal til rådighed, som vi kan reagere på," sagde Moscovici på torsdag til BFM TV.

Han sagde, at modforanstaltninger ville omfatte europæiske takster på amerikanske eksporterede appelsiner, tobak og bourbon. Europa kunne også indgive en eventuel klage for Verdenshandelsorganisationen, sagde Moscovici.

"Vi må acceptere at verden bliver et sted for hver mand for sig selv," sagde kommissæren.

Den amerikanske leders forslag til en 25-sats på stålimport og 10% på aluminium har rattlet globale markeder samt prominente kongresrepublikanere og ledere bekymrede for den potentielle økonomiske nedfald.

Moscovici sagde, at nogle af de varer, der var under overvejelse for en EU-riposte, stort set blev produceret i valgkredse, der blev afholdt af Trumps republikanske parti.

"Vi ønsker, at kongressen skal forstå, at dette ville være en tabt-situation," sagde han.

tags: ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, US