EU snubber Storbritanniens post- # Brexit-handelskrav, giver bankerne ingen særlig aftale

| Marts 13, 2018

EU tilbød i sidste uge Storbritannien et frihandelsaftale for deres post-Brexit-bånd, der faldt langt fra ambitioner fra premierminister Theresa May, især for landets dominerende finansielle sektor, skriver Gabriela Baczynska og Jan Strupczewski.

I et udkast fra Reuters sagde de resterende medlemmer af 27 EU, at de ønskede et nært samarbejde med Storbritannien, men dets dybde ville være begrænset af Storbritanniens eget ønske om at forlade blokets indre marked og toldunionen.

"På grund af Brexit kommer vi til at glide adskilt," sagde EU-lederens leder, Donald Tusk, til en pressekonference, der leverede en meddelelse, der modsatte sig kraftigt med majs opfordring til fremtidig handel at være så "friktionsløs som muligt".

Med henvisning til, hvad han kaldte den første frihandelsaftale nogensinde at løsne økonomiske bånd, sagde han, at det ville gøre bilaterale handel "mere komplicerede og dyre end i dag for os alle."

Tusk sagde, at mens han forstod Mays mål om at gøre Brexit til en succes for Storbritannien, var det ikke EU's mål.

Kritisk sagde blokken, at Storbritannien ville blive behandlet som ethvert andet tredjeland, når det gjaldt finansielle tjenesteydelser - som London havde presset til at blive med i den fremtidige aftale.

Finansielle tjenester genererer mere end 10% af Storbritanniens økonomiske produktion og er det eneste område, hvor det har et handelsoverskud hos EU, hvilket gør London meget opsat på at bevare bankernes nuværende adgang til kontinentaleuropa.

Men teksten sagde i fremtiden, at Storbritanniens finansselskaber kun ville få lov til at operere i EU "under værtslandets regler", hvilket afspejler "det faktum, at Storbritannien vil blive et tredjeland, og Unionen og Det Forenede Kongerige vil ikke længere dele en fælles regulerings-, tilsyns-, håndhævelses- og retsvæsenets rammer. "

I et tegn kan nogle store banker miste tålmodighed med den langvarige usikkerhed om fremtiden, Goldman Sachs (GS.N) har lagt mere end et dusin britisk baserede bank-, salgs- og handelspersonale på varsel om at flytte til Frankfurt inden for få uger.

Det er et af de første håndgribelige tegn på, at bankerne begynder at handle på Brexit beredskabsplaner for at beholde, hvad EU kalder pasningsrettigheder - muligheden for at tilbyde tjenester til alle EU-kunder via kun en lokal licens.

Den britiske finansminister Philip Hammond (afbilledet) kaldte EU-retningslinjerne en meget hård position, som enhver fagmand ville starte med.

Mens EU siger, at det ikke vil udvise straf for Storbritannien, vil handelstilbuddet komme som et andet slag for Storbritannien. Blokken har også for nylig skitseret sine beredskabsplaner for at undgå en irsk grænse efter Brexit, som Storbritannien sagde ville undergrave sin forfatningsmæssige suverænitet.

Uden passportrettigheder for sine banker er den bedste løsning, London kan håbe på, lovgivningsmæssig ligeværdighed, hvorefter de kan få mere adgang til EU-markedet, hvis britiske finansregler, men ikke identiske med EU-medlemmer, ses af blokken som opnåelse af samme mål.

Men Hammond sagde, at EU's tredjelandes ækvivalensregime ville være helt utilstrækkeligt og kritiserede den eneste patchy adgang, det giver, samt muligheden for at tilbagekalde det med kort varsel.

GS.NNew York Stock Exchange
-1.58(-0.59%)
GS.N
  • GS.N

Han sagde en bedre løsning ville være gensidig anerkendelse og gensidig ækvivalens med fornuftige opsigelsesperioder.

Han hævdede også, at Storbritannien og EU kunne nå en langt bedre aftale om finansielle tjenesteydelser end EU havde nået med Canada. Canadiske finansielle firmaer skal oprette en tilstedeværelse inde i blok og overholde dens regler, hvis de ønsker at drive forretning der.

Udkastet til EU-retningslinjer, som vil blive udarbejdet af diplomater for at blive godkendt af blokkenes 27-landsledere i slutningen af ​​marts, siger, at tjenester vil indgå i aftalen, men præciserer klare grænser for, hvad der kan tilbydes.

"En sådan aftale kan ikke tilbyde de samme fordele som medlemskab og kan ikke udgøre deltagelse i det indre marked eller dele heraf", læste teksten.

Tusk sagde, at tjenester ville blive dækket i den fremtidige aftale med London, men understregede: "Ingen medlemsstat kan vælge kun de sektorer i det indre marked, den kan lide ... På samme måde er en pick-and-mix tilgang til en ikke- medlemskab er ude af spørgsmålet. "

I december foreslog Bank of England, at EU-banker i Storbritannien kunne fortsætte som filialer i London efter Brexit - på betingelse af gensidighed fra Bruxelles - for at undgå, at långivere skulle finde ekstra kapital til at blive fulde datterselskaber.

I stedet strammer EU-forslaget med blokens traditionelle tilgang til håndtering af banker fra tredjelande.

"Dette betyder dobbelt regulering. Du opererer i London under britiske regler, og nogle elementer vil være under deres regler for grænseoverskridende tjenester, "siger Barney Reynolds, en partner hos advokatfirmaet Shearman & Sterling.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, EU, UK