#EUOmbudsman siger, at medlemslandene skal åbne op for åbne forhandlinger om EU-lovgivningen

| Februar 13, 2018

Efter en detaljeret forespørgsel, Den Europæiske Ombudsmand Emily O'Reilly (billedet) har fundet ud af, at Rådet for EU - gennem praksis, der hæmmer undersøgelsen af ​​udkast til EU-lovgivning - underminerer borgernes ret til at holde deres valgte repræsentanter til regnskab. Dette indebærer fejladministration.

Ombudsmanden kritiserer specifikt Rådets fiasko systematisk at registrere identiteten af ​​medlemsstaternes positioner under drøftelser om lovforslag og den udbredte praksis med uforholdsmæssigt mærkning af dokumenter som ikke til omløb, eller LIMITE.

Tilgangen ligger under det, der forventes af Rådet med hensyn til lovgivningsmæssig gennemsigtighed. Ombudsmanden anmoder nu Rådet om systematisk at registrere medlemsstaternes holdninger i Rådets arbejdsgrupper og i COREPER-ambassadørmøderne og i princippet at gøre disse dokumenter proaktivt tilgængelige for offentligheden rettidigt.

O'Reilly opfordrer også til klare kriterier for at bruge statusen "LIMITE", og at statusen revideres, inden loven vedtages.

"Det er næsten umuligt for borgerne at følge de lovgivningsmæssige drøftelser i Rådet mellem repræsentanter for de nationale regeringer. Denne "bagved-dør-tilgang" risikerer at fremmedgøre borgere og føle negativ følelse, "sagde O'Reilly. "De nationale regeringsrepræsentanter, der er involveret i lovgivningsarbejde, er EU-lovgivere og bør være ansvarlige som sådan. Hvis borgerne ikke ved, hvad de beslutninger, deres regeringer tager, og har taget, mens de forbereder EU-lovgivningen, vil "blame Brussels" -kulturen fortsætte. EU-borgere har ret til at deltage i lovgivningen, der påvirker dem, men for at gøre det har de brug for større åbenhed fra deres regeringer i Bruxelles.

"At gøre EU's lovgivningsproces mere ansvarlig for offentligheden ved at være mere åben, ville sende et vigtigt signal forud for valgene til Europa-Parlamentet i 2019," sagde ombudsmanden.

Ombudsmanden forventer, at Rådet besvarer 9 May 2018. Baggrund Rådet er medlovgiver sammen med Europa-Parlamentet. Før de nationale ministre, der mødes i Rådet, opnår en formel holdning til et lovforslag, foregår der forberedende drøftelser på Rådets møder med nationale ambassadører og i de over 150-Rådets arbejdsgrupper, der deltager i de nationale embedsmænd.

I løbet af hendes forespørgsel sendte Ombudsmanden 14 specifikke spørgsmål til Rådet, og hendes kontor inspicerede dokumenterne fra tre råds filer for at få et indblik i, hvordan dokumenter produceres, cirkuleres og offentliggøres. Kontoret organiserede også en offentlig høring, der modtog 21-indlæg, herunder fra medlemmer af offentligheden, de nationale parlamenter, civilsamfundet og akademikere.

Ombudsmandens undersøgelse viste også for eksempel, at for at få et fuldstændigt billede af al dokumentation vedrørende et lovgivningsarbejde, er der behov for fire forskellige søgninger i Rådets dokumentregister for forhandlinger i forberedende organer og to søgninger i andre afsnit af hjemmesiden til drøftelser på rådsniveau.

Ombudsmanden undersøger klager over fejl eller forsømmelser i EU-institutionerne, agenturer og organer. Enhver EU-borger, hjemmehørende eller en virksomhed eller forening i EU kan indgive en klage til Ombudsmanden. Ombudsmandens beføjelser omfatter retten til at inspicere EU-dokumenter, opfordre embedsmænd til at vidne og at åbne strategiske henvendelser på eget initiativ. For mere information, klik her.

tags: ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europæiske Ombudsmand, Udvalgte artikel