Kommissionens rapport siger, at # beskæftigelse og social situation fortsat forbedres i EU

| Februar 13, 2018

Støttet af stærk økonomisk vækst steg beskæftigelsen i EU stærkere end forventet i tredje kvartal af 2017 og ledsages stadig af faldende ledighed ifølge den seneste kvartalsrapport om udviklingen på arbejdsmarkedet, beskæftigelse og sociale situation i Europa.

Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Færdigheder og Arbejdsmiljøkommissær Marianne Thyssen sagde: "Væksten er tilbage i Europa. Beskæftigelsen i EU når det højeste niveau nogensinde, med mere end 236 millioner mennesker i beskæftigelse. Med hensyn til ledighed er det konstant faldende. Vi skal udnytte denne økonomiske dynamik til at give borgerne de nye og mere effektive rettigheder, vi har defineret i den europæiske søjle for sociale rettigheder: retfærdige arbejdsvilkår, lige adgang til arbejdsmarkedet og social beskyttelse anstændig. Vi skal nu sikre, at alle borgere og arbejdstagere kan drage nytte af disse positive udviklinger på arbejdsmarkedet.

"Over et år steg beskæftigelsen med 1.7% i EU, hvilket repræsenterer 4 millioner mennesker, 2.7 millioner af dem i euroområdet. Denne stigning er primært drevet af fuldtids og ubestemt beskæftigelse. Beskæftigelsesgraden for 20-64-årige i EU er steget støt de seneste tre år til 72.3% i tredje kvartal af 2017, det højeste niveau nogensinde. Der er dog store forskelle mellem medlemslandene. Andre arbejdsmarkedsindikatorer, der indgår i kvartalsrapporten, som f.eks. Arbejdsproduktivitet og de europæiske husstanders økonomiske situation, bekræfter også forbedringen i den europæiske økonomi. "

Flere oplysninger findes i denne pressemeddelelse.

tags: ,

Boligtype: En forsiden, Beskæftigelse, EU, EU, Europa 2020 Strategi, Europa-Kommissionen, Arbejdstagernes rettigheder