Kommissionens rapporter om fremskridt under globale forpligtelser til #SustainableUrbanDevelopment

På World Urban Forum i Malaysia den 9 februar noterede Kommissionen sig, hvad der blev opnået under de tre forpligtelser, som EU og dets partnere gav 15 måneder siden.

Der er opnået betydelige fremskridt under tre forpligtelser siden de blev præsenteret på FN's Habitat III-konference i oktober 2016 for at udnytte kraften i hurtig urbanisering. By-til-by-samarbejdet blomstrer nu på tværs af kontinenter, der er taget vigtige skridt mod en enkelt definition af byer på globalt plan, og EU viser verden vejen til bæredygtig byudvikling med den igangværende gennemførelse af dens Urban Agenda for EU.

Ifølge kommissæren for regionalpolitik, Corina Creţu fra World Urban Forum i Malaysia: "Ligesom bekæmpelsen af ​​klimaændringer er EU klar til at lede vejen for rene, sikre og velstående byer verden over. Europa og dets partnere lever hurtigt på disse tre konkrete forpligtelser, der bidrager til at forme morgendagens byer. "

Den tre forpligtelser bidrage til gennemførelsen af 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling og Paris-aftalen. De er en del af New Urban Agenda, også præsenteret 15 måneder siden. Hver af disse forpligtelser har et specifikt omfang, forventede resultater og resultater. Dette er hvad der er opnået siden slutningen af ​​2016.

Forpligtelse til at levere den nye bydagsagenda gennem Urban Agenda for EU

Tre handlingsplaner ud af 12 er allerede udarbejdet under Urban Agenda for EU, om fattigdom i byerne, integration af indvandrere og luftkvalitet. De omfatter politiske anbefalinger, god praksis og projekter, der skal replikeres i hele EU og i verden. Alle handlingsplanerne forventes afsluttet inden udgangen af ​​2018.

Ud over de tematiske handlingsplaner kan selve metoden i Urban Agenda for EU inspirere til reformer i den måde, byer styres over hele kloden; Det sætter en på lige fodbyer, virksomheder, ngo'er og repræsentanter fra medlemsstaterne og EU-institutioner for en integreret og afbalanceret tilgang til bæredygtig byudvikling.

Forpligtelse til at udvikle en global, harmoniseret definition af byer

For at lette overvågning, benchmarking og eventuelt politisk beslutningstagning er det vigtigt, at den samme definition af byer anvendes globalt. EU har arbejdet på en sådan definition, som vil blive præsenteret for FN i marts 2019 i samarbejde med FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) og Verdensbanken.

Indtil nu har Kommissionen samlet skøn over niveau af urbanisering af hvert land i verden og gav fri adgang til disse data for at lette sammenligningen med nationale definitioner. I anledning af World Urban Forum, Kommissionen, via sin Fælles Forskningscenter, er udgivelse den globale bycenters database; den indeholder data for alle 10,000 bycentre spredt over hele kloden. Det er de største og mest omfattende data om byer, der nogensinde er blevet offentliggjort.

En undersøgelse udføres i øjeblikket i 20-lande for at indhente feedback om den globale definition. Pilotprojekter pågår i 12-lande for at sammenligne den globale definition med de nationale og vurdere forskellene. I løbet af 2018 vil Kommissionen og dets partnere arbejde på et gratis online værktøj til at hjælpe lande med at teste denne definition på deres territorier.

Forpligtelse til at styrke samarbejdet mellem byer inden for bæredygtig byudvikling[1]

EU's internationale bysamarbejde (IUC) blev lanceret i 2016 for at understøtte dette engagement og udvikle by-til-by samarbejde rundt om i verden.

Der er i øjeblikket 35-parringer under programmet, der involverer 70 byer (35 EU og 35 ikke-EU). De omfatter Frankfurt (Tyskland) og Yokahama (Japan); Bologna (Italien) og Austin (USA) og Almada (Portugal) og Belo Horizonte (Brasilien). Alle partnerskaber arbejder på lokale handlingsplaner om fælles byprioriteter, såsom adgang til vand, transport eller sundhed, deling af viden og bedste praksis for at nå deres fælles mål.

Et nyt opkald blev lanceret på World Urban Forum for at skabe mindst 25 nye parringer; byer kan søge online indtil 9 marts.

Mere information

World Urban Forum

Habitat III Konference

EU's bypolitik

Det Fælles Forskningscenters Urban Data Platform

Det Fælles Forskningscenters Territoriale Dashboard

[1] Omfanget af forpligtelsen dækker byer i Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Mexico, Peru, Canada, Kina, Indien, Japan, USA og Den Europæiske Union.

tags: , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Bæredygtig udvikling, Bæredygtig mobilitet i byer