#HumanRights: Vietnam, Cambodja, El Salvador

MEP'er opfordrer til udgivelse af den vietnamesiske blogger Nguyen Van Hoa, genindførelse af kambodjanske oppositionslovgivere og afkriminalisering af abort og abort i El Salvador.

Vietnam: udgivelse Nguyen Van Hoa

Europa-Parlamentet opfordrer til udgivelse af den vietnamesiske blogger Nguyen Van Hoa, dømt på 27 november til syv år i fængsel på bekostning af propaganda mod staten. Hoa rapporterede om miljøkatastrofen, der fandt sted i Ha Tinh-provinsen i april 2016, da giftigt affald spildt i havet af taiwanske firma Formosa Ha Thinh dræbte stort antal fisk og gjorde folk dårlige.

De vietnamesiske myndigheder bør frigøre alle borgere tilbageholdt for at udøve deres ytringsfrihed og afslutte alle restriktioner for menneskerettighedsforkæmpere, siger parlamentsmedlemmer. De opfordrer også til et moratorium for dødsstraf i Vietnam som et første skridt mod afskaffelse af dødsstraf.

Cambodja: vende forbuddet mod hovedparten af ​​oppositionspartiet

MEP'er opfordrer indtrængende de cambodjanske myndigheder til at vende deres beslutning om at opløse den kambodjanske nationale redningsparti (CNRP) og forbyde 118 CNRP politikere fra politik i fem år. De opfordrer også til frigivelsen af ​​CNRP-lederen Kem Sokha, anholdt på 3 september. MEP'erne udtrykker bekymring over de valgvalgte valg, der er planlagt til juli 2018, og understreger, at en valgproces, hvor hovedparten er blevet udelukket, ikke er legitim.

Kambodja drager i øjeblikket fordel af EU's foretrukne EBA-ordning (Alt undtagen våben), det mest gunstige regime, der er tilgængeligt i EU's generelle præferenceordning. Hvis de cambodjanske myndigheder ikke overholder de grundlæggende rettigheder, skal disse toldpræferencer midlertidigt trækkes tilbage, siger MEP'er. De spørger også Tjenesten for EU's Optræden Udadtil og EU-Kommissionen om at udarbejde en liste over personer, der er ansvarlige for oppositionsopløsning og andre alvorlige krænkelser af menneskerettighederne i Cambodja med henblik på at indføre visumbegrænsninger og aktiver fryser på dem.

El Salvador: Gratis kvinderne retsforfulgt for abort

Parlamentet opfordrer indtrængende myndighederne i El Salvador til at frigive kvinder og piger, der er fængslet, efter at de har lider af dødsfald eller miskrætter og afkriminaliserer abort. Den Salvadorske Lovgivningsmæssige Forsamling bør reformere strafferetten for at tillade abort, i hvert fald i tilfælde hvor graviditet udgør en risiko for en gravides kvindes liv eller for hendes fysiske eller mentale sundhed, hvor der er alvorlig og dødelig forringelse af fostret eller i tilfælde af voldtægt eller incest, siger parlamentsmedlemmer. I mellemtiden beder de myndighederne om at sætte et moratorium for håndhævelsen af ​​den nuværende lov.

Siden 2000, i det mindste 120 kvinder i El Salvador er blevet retsforfulgt for abortrelaterede lovovertrædelser, hvoraf 26 blev dømt for mord og 23 af abort. Parlamentsmedlemmer beder de salvadoranske domstole om at ophæve deres domme i de to seneste sager: de af Teodora del Carmen Vásquez, hvis 30 års fængselsstraf blev opretholdt onsdag af appelretten og Evelyn Beatriz Hernandez Cruz, hvis dom blev bekræftet i oktober 2017.

De tre beslutninger er blevet stemt ved hænder på torsdag (14 december).

Mere oplysninger

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Cambodja, EU, Menneskerettigheder, Humanitær bistand, Humanitær finansiering, Vietnam

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *