Fra #Panama til #ParadisePapers - EU-øjne sortliste

| November 7, 2017 | 0 Kommentarer

EU-lande havde allerede været på udkig efter at blive enige om en blacklist af skatteparadis efter sidste års Panama Papers åbenbaringer om offshore-rigdom, men det seneste sæt lækager peger på potentielle tilfælde af skatteunddragelse på masseskala tilføjer haster til det pågældende drev.

EU's finansministre har fremsat til i dag (7 november) en diskussion om foranstaltninger, herunder en EU-dækkende liste over skatteparadis, med det formål at modvirke omlægningen af ​​overskuddet i EU til skattefri eller lavskattelande. I øjeblikket har hver EU-stat sin egen liste over jurisdiktioner, der betragtes som mindre samarbejdsvillige om skattesager, men ideen er, at en enkelt EU-dækkende vil have større vægt. Problemet er imidlertid komplekst, og den politiske vilje til at handle hurtigt er ikke ensartet der: en endelig beslutning er bestemt ikke forventet i dag.

Fortællingen om, hvordan Italiens Matteo Renzi gradvist konsoliderede en triumferende tilbagevenden til magten næste år, efter at hans 2016-afgang som PM ser ud til at være bestemt rystende. I stedet er det tidligere premier Silvio Berlusconi, der mere ligner comeback barnet med sin højreorienterede blok nu hævder sejr i Siciliens bellwether regionale valg i weekenden.

Der var masser af lokale faktorer - en tilstrømning af indvandrere til øen er blot en af ​​dem - men resultatet sætter Berlusconi tilbage på det politiske kort efter år med sexskandaler og graft påstande og rejser store spørgsmål om Renzis ledelse af den frakturerede center- venstre. Kritikere inden for hans PD-parti kan nu forsøge at montere en udfordring for ham.

Det kunne være et vigtigt øjeblik i Catalonien stand-off i dag med den formelle frist for parterne til at meddele, om de vil køre fælles billetter til et dec. 21 regionalvalg, som mange nu ønsker at se som en de facto folkeafstemning om uafhængighed. Det store spørgsmål er, om pro-secession-partierne kan papirere over revnerne og komme sammen til en fælles kampagne.

Endnu en gang har der været ringe eller ingen globale markeder påvirket af en overdreven politisk risiko - denne gang de høje indsatser Saudi korruption nedbrud og oping af regionale militære spændinger.

Undtagelsen har været en stigning i Brent råoliepriser over $ 64 til højeste i mere end to år, men det har kun tjent til at løfte storkapitalenergier og olieeksportører over hele verden med lidt indflydelse på inflationsforventningerne på obligationsmarkederne, selv om energipriserne nu er steget med næsten 40 procent fra år til år. Faktisk, som markederne for en anden Federal Reserve rentestigning næste måned, fortsætter 2-10 årets amerikanske rentekurve med at blive fladt til sit laveste niveau i 10 år.

Og så globale aktier cudvikle sig til at skubbe stadig højere. På kurset for sin niende lige daglige gevinst satte MSCI's verdensomspændingsindeks en heltid højt på tirsdag efter alle de tre vigtigste Wall St-indekser lukket i rekordhøjder i aftes.

Japans Nikkei hit endnu en 21-årig høj, regionale Asienbørser klockede deres højeste i 10 år og MSCIs vækstmarkeds aktieindeks skubbet op til sit bedste niveau siden 2011. Fanget i denne slipstream og boostet uafhængigt af den tocifrede euroområdets indtjeningsvækst i tredje kvartal indtil videre, forventes europæiske aktier at stige om 0.3 procent ved åbningen.

For alle de ifs og buts om den tilsyneladende uendelige tyr løbe i aktier, i ordene fra Sentix-forskergruppen på mandag (6 November): "Den globale økonomi blomstrer." Globale markeder til side, de økonomiske efterklang fra Saudi-Arabien rensning har været højere lokalt, med Saudis hovedkursindeks ned omkring 1% på tirsdag med tab på tværs af alle andre golfbaner.

Aktier i saudiske selskaber, der er knyttet til folk tilbageholdt i anti-korruption sonden fortsatte glidende i tidlig handel. Prins Alwaleed bin Talals Kingdom Holding sank 2.8%, som har mistet 15% i løbet af tre dage. Al Tayyar Travel, hvis grundlægger, Nasser bin Aqeel al-Tayyar, blev også afholdt, tumblet 7 procent efter mandagens 10% spring.

Libanons statsobligationer faldt kraftigt mandag efter, at premierministeren al Hariri pludselig gik ned i weekenden og ledte til Riyadh og midt imellem bellicose Saudi-kommentarer natten over om militære spændinger mellem de to lande. Mere bredt var valutamarkederne for det meste stabile, med dollarkursen højere i begyndelsen af ​​handlen som handelsfolkens øgede fremgang blandt amerikanske republikanske partskatforhandlere, der arbejder med en skattelettelse. Euro / dollar lå lidt under $ 1.16 i tidlig handel.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Udvalgte artikel, Udtalelse

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *