Kommissionen advarer #Vietnam over utilstrækkelig indsats for at bekæmpe #IllegalFishing

Europa-Kommissionen fortsætter sin kamp mod ulovlig, urapporteret og ureguleret (IUU) fiskeri over hele verden ved at advare Vietnam med et "gult kort" om risikoen for, at det bliver identificeret som et ikke-samarbejdende land.

Beslutningen fremhæver, at Vietnam ikke gør nok for at bekæmpe ulovligt fiskeri. Det identificerer mangler, som f.eks. Manglen på et effektivt sanktionssystem til at afskrække IUU's fiskeriaktiviteter og manglende indsats for at imødegå ulovlige fiskeriaktiviteter, der udøves af vietnamesiske fartøjer i nabolandets farvande, herunder udviklingslande i Stillehavsområdet Small Island. Desuden har Vietnam et dårligt system til at kontrollere landinger af fisk, der behandles lokalt, før de eksporteres til internationale markeder, herunder EU.

Kommissær for miljø, maritime anliggender og fiskeri Karmenu Vella sagde: "Med denne handling i dag demonstrerer vi vores faste engagement i kampen mod ulovligt fiskeri globalt. Vi kan ikke ignorere den indvirkning, som ulovlige aktiviteter, som vietnamesiske fartøjer fører, har på marine økosystemer i Stillehavet. Vi opfordrer de vietnamesiske myndigheder til at øge deres kamp, ​​så vi hurtigt kan vende denne beslutning. Vi tilbyder dem vores tekniske support. "

Beslutningen indebærer ikke på nuværende tidspunkt nogen foranstaltninger, der påvirker samhandelen. Det "gule kort" betragtes som en advarsel og giver mulighed for, at Vietnam træffer foranstaltninger for at rette op på situationen inden for en rimelig tidsramme. Med henblik herpå har Kommissionen foreslået en handlingsplan for at støtte landet for at løse de konstaterede mangler.

Kommissionens beslutning er resultatet af en grundig analyse og tager behørigt hensyn til udviklingen i landet. Det følger en lang periode med uformelle diskussioner med vietnamesiske myndigheder siden 2012. Vietnamesiske myndigheder er nu inviteret til at indgå en formel dialogprocedure for at løse de identificerede problemer og gennemføre handlingsplanen.

Baggrund

Mellem 11 og 26 millioner tons fisk, dvs. mindst 15% af verdens fangster, fanges ulovligt et år. Dette er værd mellem 8 og 19 milliarder euro. Som verdens største fiskimportør ønsker EU ikke at være kompliceret og acceptere sådanne produkter på sit marked. Den såkaldte 'IUU-forordning', som trådte i kraft i 2010, er nøgleinstrumentet i kampen mod ulovligt fiskeri, der sikrer, at kun de fiskevarer, der er certificeret som juridiske, har adgang til EU-markedet. Med dette mål opretholder Kommissionen bilaterale dialoger med mere end 50-tredjelande. Når tredjelande ikke er i stand til at overholde deres internationale forpligtelser som flag-, kyst-, havne- og markedslande, formaliserer Kommissionen denne samarbejdsproces og bistår dem med at forbedre deres juridiske og administrative rammer for at bekæmpe IUU-fiskeri. Trinnene i denne proces er først en advarsel ("gult kort"), et "grønt kort", hvis problemer løses eller et "rødt kort", hvis de ikke er det. Sidstnævnte fører til en notering fra Rådet efterfulgt af en række foranstaltninger for tredjelandet, herunder et handelsforbud mod fiskerivarer.

Siden november 2012 har Kommissionen været i formelle dialoger med flere tredjelande (pre-identifikation eller "gult kort"), der er blevet advaret om behovet for at tage stærk indsats for at bekæmpe IUU-fiskeri. Når der observeres betydelige fremskridt, kan Kommissionen afslutte dialogen (løfte for-identifikationsstatus eller "grøn kort"). Nogle lande har ikke vist det nødvendige engagement i reformer. Som følge heraf kan fiskeriprodukter, der fanges af fartøjer fra disse lande, ikke importeres til EU (identifikation og notering eller "rødt kort"). En komplet liste over lande er tilgængelig her.

Bekæmpelse af ulovligt fiskeri er en del af EU's forpligtelse til at sikre bæredygtig udnyttelse af havet og dets ressourcer som beskrevet i dens International Ocean Governance Agenda. Bæredygtigt fiskeri og kampen mod IUU var også et af de vigtigste emner, der blev drøftet på 4th International Our Ocean-konferencen, der varetages af EU i Malta, 5-6 October 2017.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Ulovligt fiskeri, Maritime, Oceana, Overfiskeri, Vietnam

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *