Præsident Juncker på #EUIndiaSummit i New Delhi

På fredag ​​6 oktober repræsenterer Europa-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker og formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, Den Europæiske Union på 14th Topmøde mellem EU og Indien i New Delhi.

EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik / næstformand for Europa-Kommissionen, Federica Mogherini, vil også deltage i topmødet, som vil være vært for premierministeren i Indien, Narendra Modi. I et år, hvor EU og Indien fejrer 55 års diplomatiske forbindelser, vil topmødet give ledere mulighed for at gennemgå fremskridt på mange områder i det bilaterale forhold og drøfte internationale og regionale udfordringer.

Den 2016 Summit, der blev afholdt i Bruxelles, gav et nyt momentum til vores strategiske partnerskab gennem vedtagelse af en række fælles initiativer og erklæringer, herunder EU-Indien-dagsorden for indsats 2020. Ledere forventes at gøre status over gennemførelsen af ​​denne vidtrækkende dagsorden. Den Europæiske Union er Indiens største handelspartner og Indien, EU's 9th, med den samlede værdi af handelen mellem EU og Indien i varer stående til € 77 milliarder i 2016 og handel med tjenesteydelser værd at € 28.4 milliarder.

Ledere vil diskutere handelsmæssige og økonomiske forhold og vil gennemgå status og næste skridt i retning af genoptagelse af forhandlingerne om en frihandelsaftale. Med hensyn til globale udfordringer af fælles interesse vil ledere diskutere gennemførelsen af ​​Paris-aftalen og målene for bæredygtig udvikling, der effektivt imødekommer migrations- og flygtningeudfordringer samt presserende spørgsmål som situationen på den koreanske halvø, Myanmar, det østlige Ukraine, Afghanistan , og samarbejde mellem EU og Indien i Det Indiske Ocean og i Afrika.

En række af resultaterne, herunder om investeringsforenkling, terrorbekæmpelse og forskning og innovation forventes at blive annonceret af lederne på topmødet, som vil holde et pressepunkt (tilgængelig live på EbS) ved 14: 30 lokal tid, 11: 00 CET. Efter topmødet, også på 6 oktober, vil præsident Juncker afgive keynote-adressen på et EU-Indien Business Forum, som også vil være tilgængeligt live på EbS. Med EU, der direkte investerer i og støtter bæredygtig udvikling af mange indiske byer, herunder gennem lån fra Den Europæiske Investeringsbank, forventes præsident Juncker at fokusere på behovet for, at Den Europæiske Union og Indien træffer yderligere skridt for at opnå deres fulde økonomiske potentiel.

For mere information om forholdet mellem EU og Indien se dedikeret faktablad og webstedet for EU-delegation.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Det Europæiske Råd, Indien