#Kenya - Lovsret og fredelig valgproces skal råde over

Efter den hidtil usete beslutning for den kenyanske højesterets Afrika om at annullere resultatet af det sidste præsidentvalg, leder S & D-Gruppen, Gianni Pittella, med S & D-gruppens medlemmer Tanja Fajon og Julie Ward, der deltog i Europa-Parlamentets valgobservation mission, sagde:

"Kenya er et afgørende land, ikke kun for Østafrika, men for hele kontinentet. Højesterets hidtil usete afgørelse bør ikke bringe den hårdvundne demokratiske stabilitet, der er opnået efter 2007-problemerne, i fare med den styrkede 2010-forfatning. Derfor opfordrer vi alle involverede parter, især de to vigtigste kandidater - Uhuru Kenyatta og Raila Odinga - til at holde sig til retsstatsprincippet og demokratiske procedurer for at sikre en fredelig og regelmæssig valgproces.

"Vi opfordrer kraftigt alle kenyanske borgere til at afstå fra enhver form for vold eller intimidering, der kan destabilisere de demokratiske institutioner. Det internationale samfund og især de europæiske institutioner vil holde øje med den udviklende situation i Kenya. "

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kenya