Brevet, der blev sendt til Facebooks bestyrelse og topledelse fredag, følger et stigende offentligt pres, der opfordrer Facebook til effektivt at handle mod hadefuld tale og farlig desinformation.

De fælles NGO'ers opfordring afslører, at i de seneste bemærkninger fra en højtstående Facebook-repræsentant, har virksomheden "ikke en politik, der sigter mod at bekæmpe online-antisemitisme", hvilket får koalitionen til at opfordre Facebook til "at slutte sig til historikernes, advokats, aktivisters rækker. , lovgivere og ledere, der kompilerede IHRA's arbejdsdefinition ”og” tager ansvar og bevæger sig mod at fjerne antisemitismens svøbe fra nutidens vigtigste offentlige offentlige plads. ”

I juli erklærede Facebook COO Sheryl Sandberg det "Facebook skal blive bedre til at finde og fjerne hadefuldt indhold." Den fælles opfordring fra den globale koalition af ngo'er understreger, at antisemitisme og effektive politikker til at tackle det skal være en del af Facebooks beslutningsproces for at tackle hadefuld tale.

Parallelt med en kraftig bølge i voldelige og mordiske angreb mod jødiske samfund i de senere år er antisemitisme online vokset eksponentielt med platforme på sociale medier, der tjener som primære mobningsarenaer for verdens ældste had. Koalitionsbrevet citerer undersøgelser af, at "jøder overvældende rapporterer, at antisemitisme online er den mest akutte form for jødehat, de oplever."

Indtil videre har næsten 40 lande allerede godkendt eller vedtaget IHRA's arbejdsdefinition i en eller anden officiel kapacitet, enten gennem deres medlemskab af IHRA eller uafhængigt.

I USA er definitionen af ​​antisemitisme klar: IHRA's arbejdsdefinition er blevet vedtaget af udenrigsministeriet, og en nylig præsidentbestemmelse om bekæmpelse af antisemitisme instruerer Uddannelsesdepartementet til at overveje IHRA-definitionen ved evaluering af afsnit VI Civil Rights Handle klager over forskelsbehandling.

Undertegnernes beslutning om at fokusere på Facebook stammede fra den sociale mediagigantens nylige meddelelse om, at den ville revidere sin politik for hadudtalelse og desinformation. Koalitionens beslutning var også baseret på en anerkendelse af, at Facebook, som den førende platform for sociale medier, kan sætte standarden for den sociale medieindustri i kampen mod online had. Hvis og hvornår Facebook vedtager en effektiv og omfattende politik til bekæmpelse af hatefulde ytringer og antisemitisme, vil andre sociale medier platforme som Twitter og TikTok sandsynligvis følge efter.

Irwin Cotler, formand for Raoul Wallenberg Center for Menneskerettigheder i Canada, en af ​​underskriverne på brevet, sagde: ”Antisemitisme er den ældste, mest varige, mest giftige og mest dødelige af had - kanarifuglen i mineralen i det globale ond. IHRA-definitionen er den stærkeste og mest definitive normative ramme, vi har til overvågning og bekæmpelse af antisemitisme på regeringsniveau, parlamentarisk, lovhåndhævende og civilsamfundsniveau. Dets vedtagelse er så rettidig, som det er nødvendigt. ”

Rabbin Menachem Margolin, formand for Den Europæiske Jødiske Forening, siger underskriveren for brevet: ”Med flere mennesker end Kina og over en tredjedel af hele den globale befolkning med konti er Facebook en egen verden. Dens styrke og rækkevidde er enorm. Med så stor magt skulle der komme et stort ansvar. At platforme på sociale medier er blevet hotbeds af had og antisemitisme er ubestridelig. Også manglen på ansvarlig handling fra virksomheden for at tackle det. Tilmelding til IHRA-definitionen ville være et vigtigt skridt og et synligt engagement fra Facebook om, at der ikke er noget sted i den virtuelle, ligesom den virkelige verden, for antisemitismens virus at trives ukontrolleret og ubundet. ”

Rabbin Abraham Cooper, associeret dekan og direktør Global Social Action Agenda for Simon Wiesenthal Center, en af ​​underskriverne på brevet, bemærkede, at ”under den hidtil uset Covid-19 pandemiske og sociale dislokation efter George Floyd's mord, ekstremister, inklusive antisemitter, udnytte de sociale medias uovertrufne markedsføringskraft til mainstream had, konspirationsteorier og ensom ulveterrorisme. ” ”Facebook skal tage føringen i kampen for at nedbryde mainstreaming af antisemitisme via sociale medier. IHRA-definitionen af ​​antisemitisme giver Facebook en ligefrem definition af historiens ældste had. ”

Professor Dina Porat, som er en af ​​forfatterne af IHRA's arbejdsdefinition af antisemitisme understregede, at definitionen er blevet ”en gårdspind, en værdierklæring”.

”De, der tilslutter sig dets vedtagelse, er forpligtet til at modvirke antisemitisme og andre parallelle onde. Det er på høje tid, at de store sociale netværk, Facebook først og fremmest, bruger IHRA-definitionen som et kriterium til at identificere antisemitiske udtryk og straks forkæle dem, således at de udøver deres ansvar for at hjælpe med at skabe en verden bedre end den, vi lever i. ”