Ring af pakistanske #migrant smuglere retsforfulgt

migrant-smugling-1024x298Retshåndhævende myndigheder i Tyskland, Ungarn, Italien og Slovenien, i stærkt samarbejde med Europols europæiske Migrant Smugling Center, har demonteret en organiseret kriminel gruppe, der arrangerede smugling af indvandrere fra Ungarn til Italien.

Koordinerede undersøgelser viste, at medlemmer af smugling netværk var pakistanske borgere, der dannede deres kriminelle virksomhed i Italien. Mere end 100 indvandrere fra Afghanistan, Bangladesh og Pakistan blev smuglet af dem i de sidste par år, til destinationer i Italien eller Tyskland.

Hver gang mellem 20 og 36 migranter blev transporteret, skjult i lastrum af minibusser. Gerningsmændene lejet deres køretøjer i enten Italien eller Ungarn bruger falske dokumenter. Den ulovlige transport blev altid sikret ved bly biler, som også var udlejnings køretøjer.

Recruiters var yderst årvågne; migranter og drivere så aldrig hinanden. Indvandrere blev først lagt i køretøjer i forladte gader og føreren kom bagefter. De kriminelle altid forsøgt at afbøde risici for at undgå højere straffe.

Efter flere smugling tilfælde blev opdaget i Tyskland, Italien og Slovenien, blev en fælles undersøgelse lanceret. Fingeraftryk er indsamlet på et gerningssted i Tyskland matchede fingeraftryk af en allerede fængslet mistænkt i Slovenien. Denne mistænkte - menes at være en af ​​de vigtigste facilitatorer - blev udleveret til Ungarn for at blive retsforfulgt som leder af en organiseret kriminel gruppe.

De to pakistanske ledere af menneskesmugling organiseret kriminalitet gruppe er blevet opkrævet i Ungarn, mens andre ledere er ved at blive retsforfulgt i Italien. Flere bilister er allerede blevet dømt i Tyskland og Slovenien.

Undersøgelserne blev udført af den ungarske National Bureau of Investigation, italienske Carabinieri - ROS, tyske Politi og slovenske nationale politi, og krævede et tæt internationalt samarbejde. Den europæiske Migrant Smugling center støttet disse undersøgelser med sine analytiske evner og ved at være vært operationelle møder.

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Grænser, Kriminalitet, EU, indvandring, Pakistan, Menneskesmugling, Flygtninge