EU #enlargement: Albani, Bosnien-Hercegovina skal bevise deres engagement i EU-værdier og bevare stabiliteten i regionen

eubalkansMedlemmerne vedtog i dag (15 februar) i plenarforsamlingen, statusrapporter om EU-relaterede reformer i 2016 i Albanien, et EU-kandidatland siden juni 2014, med tiltrædelsesforhandlinger stadig i gang, og Bosnien-Hercegovina, et potentielt EU-kandidatland dets ansøgning vurderes af Europa-Kommissionen.

ALDE-MEP Ilhan Kyuchyuk (Bulgarien, bevægelse for rettigheder og friheder), skyggeordfører for Albanien, henviste til landets gode fremskridt med opfyldelsen af ​​de fem centrale prioriteter for indledningen af ​​tiltrædelsesforhandlinger:

"The ALDE-Gruppen glæder sig over Kommissionens henstilling om at indlede tiltrædelsesforhandlinger med Albanien og støtter fuldt ud landets optagelse i EU. Tiltrædelsesforhandlingerne skal åbnes, så snart der er troværdig og holdbar fremskridt i gennemførelsen af ​​reformen af ​​retsvæsenet og i bekæmpelsen af ​​organiseret kriminalitet og korruption.
Udfordringer stadig fortsætter og det kommende parlamentsvalg i juni, vil være afgørende for yderligere at fremme EU-tiltrædelsesprocessen. Den bedste mulighed for Albanien at vise sit engagement i EU er ved at sikre frie og retfærdige valg. Alle politiske aktører og institutioner nødt til at garantere, at valget vil blive afholdt i overensstemmelse med internationale standarder og civilsamfundsorganisationer skal deltage aktivt i overblik over hele valgprocessen. "

ALDE-MEP, Jozo Radoš (HNS, Kroatien), skyggeordfører for Bosnien-Hercegovina, sagde, at myndighederne i Sarajevo har brug for at forbedre den måde, statslige institutioner arbejder på og overvinde etniske og politiske opdelinger:

Selvom Bosnien-Hercegovina indgav sin ansøgning om EU-medlemskab i 2016, på grund af interne blokeringer og dets komplicerede og asymmetriske struktur, er statslige institutioner ikke fungerer korrekt. Europa-Parlamentet har ikke sendt en klar opfordring til en alvorlig ændring af strukturen af ​​landet. ALDE støtter Bosnien-Hercegovina om sin europæiske vej, som vil hjælpe Bosnien-Hercegovina til at overvinde sine vanskeligheder og bidrage til at opbygge stabilitet i Sydøsteuropa. ville helt sikkert blive hilst velkommen større inddragelse af EU-Rådet.

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Udvidelse, EU