#ProjectDiamond Begynder, hvor #PinkPanther slap

2016-09-22-1474506901-4241660-Diamond

I denne uge Europol organiseret sammen med Østrig og Schweiz, den første internationale konference om smykker røveri og indbrud under en ny paraply projekt med titlen "Diamond".

Hosted i Europols hovedkvarter i Haag, begivenheden samlede mere end 70 eksperter fra næsten alle EU-medlemsstater, samt tredjeparter fra Europa, Asien, Amerika, Eurojust og private smykker / ur selskaber.

'Diamond' blev oprindeligt komponeret som en opfølgning projekt til Interpols 'Pink Panther' projekt, der endte i 2016. Den "Pink Panther" projekt fokuserede kun på røverier begået af gerningsmænd fra Vestbalkan. Diamond, dog vil endda udvide fokus, som ikke kun vil omfatte kriminelle netværk, der er involveret i smykker røverier, herunder indbrud, fra Europa, men også fra Østersøen og vestlige Sortehavet.

Europols chef for alvorlig og organiseret kriminalitet Michael Rauschenbach sagde: "Kriminelle bliver mere opfindsomme, samt bruge teknologi til deres fordel til at udføre de mest dristige røverier og indbrud, som vi har set i tilfældet med de" Pink Panther tyvene ' . Europol er forpligtet til at bo et skridt foran dem ved at udnytte vores ressourcer til at sikre, at deres gerninger ikke forbliver ustraffede. Vores succes afhænger også af samarbejdet mellem forskellige organer, og vi er glade for, at vi kunne samle så mange eksperter fra Europa og ud over at tjene et fælles formål -. Gøre Europa til et mere sikkert sted til gavn for vores borgere "

I øjeblikket er EU står over for en tilbagevendende tendens i smykker røveri og indbrud. Personer fra Sydamerika, især har rejser til Europa for at røve smykker butikker. Den nye trend i dette område er, at kriminelle bliver mere voldelige og brug af tunge køretøjer til at køre ind smykkebutikker. Denne Juicy Fruit er af stor bekymring for Europol, da det kan true livet for kunder og medarbejdere til stede i butikkerne.

Derfor er et af målene med konferencen var at udvide det eksisterende netværk af eksperter skabt af 'Pink Panther' Project. Desuden konferencedeltagere udvekslede synspunkter om de nødvendige værktøjer, der kræves for at bekæmpe smykker røveri og indbrud.

Europol har allerede en række state-of-the-art indsamling og udveksling værktøjer, der kan bruges til at bekæmpe de kriminelle ringe involveret. Disse omfatter:

  • Sikker informationsudveksling Network Application (SIENA)
  • Europol Platform for Experts (EPE)
  • Europols informationssystem (EIS)
  • Europol Analysis System (EAS)

Til dette formål, Europol har til hensigt at etablere et varslingssystem, samt et enkelt informationsindsamling dedikeret til sporing stjålne ure og smykker. Desuden Europol har planer om at øge antallet af strategiske analyser og situationsrapporter den producerer, og forventer yderligere at gennemføre operationelle datasystemer på netop dette område. En anden udvikling vedrører det faktum, at der vil være et tættere samarbejde med den private sektor til at tackle denne kriminelle aktivitet.

Baggrund

Konferencen blev overværet af deltagere fra følgende EU-lande: Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Spanien, Sverige , og det Forenede Kongerige. Ikke-EU-lande: Albanien, Colombia, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Japan, Moldova, Norge, Serbien, Schweiz og USA.

Projekt 'Pink Panther' blev indledt af Interpol i 2007 at hjælpe retshåndhævelsen over hele kloden pågribe medlemmer af Pink Panthers internationale netværk af smykker tyve, der stammer fra det vestlige Balkan. Mellem 1999 og 2015 de kriminelle menes at have udført omkring 380 væbnede røverier, vurderet til EUR 334 millioner, målrettet high-end smykker butikker. Projektet lettet informationsindsamling, udveksling og analyse, og grundlagde et netværk af efterforskere, som alle viste sig at være afgørende i at identificere denne højt kvalificerede kriminelle netværk.

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU