Følg os

EU

#EmergencyLessons: Betydningen af ​​at uddanne børn i nødsituationer

DEL:

Udgivet

on

20161207pht55014_width_600Omkring 462 millioner børn bor i lande, der er ramt af krig eller nationale katastrofer, og omkring 75 millioner af dem har brug for uddannelsesstøtte. EU og Unicef ​​lancerede kampagnen Emergency Lessons i år for at fremhæve betydningen af ​​uddannelse for børn, der er ramt af nødsituationer. Den 6. december besøgte børn, lærere og frivillige Parlamentet i Bruxelles for at fortælle om deres oplevelser.

Børns uddannelse kan blive forstyrret eller endda opgivet, når nødsituationer rammer, det være sig fra naturkatastrofer, militære konflikter eller sundhedskriser, såsom et ebola-udbrud. Da skoler giver børn en følelse af normalitet, ser Unicef ​​uddannelse som kritisk som mad og medicin, der gør det muligt for unge mennesker ikke kun at overleve, men også at trives.

Emergency Lessons-initiativet er et partnerskab mellem Europa-Kommissionens afdeling for humanitær bistand og civilbeskyttelse og FN's Børnefond, som er bedre kendt under forkortelsen Unicef. Arrangementet i parlamentet blev arrangeret af udviklingsudvalget og støttet af Christos Stylianides, kommissær med ansvar for humanitær bistand og krisestyring; MEP Linda McAvan og Unicefs vicedirektør Justin Forsyth.

Det britiske S&D-medlem McAvan, formand for Parlamentets udviklingsudvalg, sagde under begivenheden: ”Jeg besøgte en flygtningelejr i Tyrkiet. Jeg så der, hvad Unicef ​​gør, med støtte fra EU, for at bringe uddannelse til mennesker under meget vanskelige omstændigheder."

Under arrangementet overraskede ungdomsambassadører publikum med et kortspil, der forklarede ligestillingsrollerne og mennesker med handicap i samfundet. Derudover blev der afholdt en livesession på Facebook med unge repræsentanter fra Ukraine og Zimbabwe.

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending